Hrvatski premijer ispred Banskih dvora dočekao predsjednicu EK-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hrvatski premijer Andrej Plenković ispred Banskih dvora dočekao je predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen, s kojom će održati kratak sastanak u Vladi. Nakon tog sastanka, dvoje će se čelnika uputiti u Nacionalnu sveučilištu knjižnicu na zajednički sastanak hrvatske Vlade i EK-a, čime se formalno obilježava početak hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.

Zagreb je u četvrtak i petak domaćin Kolegija povjerenika Europske komisije na čelu s predsjednicom Von der Leyen u povodu početka polugodišnjeg predsjedanja Vijećem Europske unije. U Zagreb je doputovao i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel koji se u četvrtak sastao s Plenkovićem.

Za petak su predviđeni razgovori Plenkovića s Von der Leyen u Banskim dvorima, a nakon sastanka dvoje čelnika pridružit će se ministrima i povjerenicima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) gdje će se održati sastanak hrvatske Vlade i Europske komisije. Po završetku sastanka, premijer i predsjednica EK-a održat će konferenciju za medije.

Tijekom boravka u Zagrebu, povjerenici Europske komisije održat će niz bilateralnih susreta s resornim ministrima.

Događaje u Zagrebu prati šezdesetak stranih dopisnika koji su već stigli iz Bruxellesa i za koje je premijer Plenković održao jednoiposatnu konferenciju u srijedu odgovarajući na niz pitanja u rasponu od ilegalne migracije i optužba s kojima se u tom segmentu Hrvatska suočava, europskog proračuna do Brexita i proširenja EU.

 

(Izvor: HINA)

Share.

Comments are closed.