Zuckerberg: Predsjedniku Trumpu trajno zabranjen pristup Facebooku i Instagramu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg najavio je da će Facebook na neodređeno vrijeme zabraniti, uskoro bivšem američkom predsjedniku, Donaldu Trumpu pristup njegovim platformama. Restrikcije dolaze i od drugih društvenih mreža pa je tako Twitter zaključao Trumpov račun u srijedu navečer.

Ova odluka povezana je s jučerašnjim napadom na Kapitol kojeg su izveli Trumpovi pristaše, zabrana neće biti ukinuta prije Dana inauguracije.

“Šokantni događaji koji su se odvili prije 24 sata jasno pokazuju dopredsjednik Trump planira iskoristi ostatak svog mandata kako bi potkopala mirnu i zakonitu tranziciju vlasti svom nasljedniku Joeu Bidenu. Produljili smo zabranu pristupa platformama dodaljnjega, minimalno na sljedeća dva tjedna dok se ne sprovede mirna tranzicija vlasti”, napisao je Zuckerberg, prenose Vijesti.hr.

Ova odluka Facebooka spada u do sada neviđenu eskalaciju kada je riječ o moderiranju objava predsjednika Trumpa. Za vrijeme napada na Kapitol, Facebook je uklonio videozapis odgovora predsjednika Trumpa na nerede.

I Twitter ograničava Trumpa

U njemu je Trump iznio lažne tvrdnje o rezultatima predsjedničkih izbora koji su se održali u studenom te je poručio prosvjednicima da “odu kući” satima nakon što je započela invazija na Kapitol.

Kako je pojasnio potpredsjednik Facebooka, Guy Rosen, video je uklonjen jer iz tvrtke vjeruju da on pridonosi riziku od trajnog nasilja, umjesto da ga umanjuje.

Restrikcije dolaze i od drugih društvenih mreža pa je tako Twitter zaključao Trumpov račun u srijedu navečer, ali nije izdao nikakvu dugoročnu zabranu za predsjednika na odlasku.

 

/Republikainfo.com/

 

 

 

Share.

Comments are closed.