SARKASTIČNA ČESTITKA Zdenko Lučić čestitao Cikotiću ministarsko mjesto

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čestitam gospodinu Selmi Cikotiću na imenovanju za Ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine”, putem svog facebook profila uputio je čestitku SDA-ovom ministru Ljubušak Zdenko Lučić, brigadni general HVO-a i brat poznatijeg Ive Lučića, povjesničara i generala.

Ova čestitka rezultirala je oštrkim reakcijama i dolazi u vrlo nezgodno vrijeme – imenovanje Selme Cikotića bez podrške HDZ-a BiH za ministra sigurnosti, ali i u vrijeme iskapanja hrvatskih žrtava Bugojna u čijim stradanjima je nerazjašnjena njegova uloga.

Inače, Zdenko Lučić jedan je od zapovjednika specijalnih postrojbi na Kupresu u travanju 1992. godine, sudjelovao je u ustrojavanju i zapovijedanju Vojnom Policijom HVO -a, 1992 godine, Jedinicom posebne namjene HVO-a, 1992 godine, Nastavnim središtem novaka HVO-a u Čapljini 1993. godine, a sudjelovao je i u u ustrojavanju Sektora sigurnosti Ministarstva obrane HR HB 1995. godine. U Zagreb odlazi 1996. godine u Sigurnosno informativnu službu, odjel SIS HRZ i PZO.

Naknadno je Lučić pokušao objasniti da se radi o “sarkastičnoj čestitci” Cikotiću, ali je na koncu obajvu uklonio te naveo kako “Hrvati nemaju problem sa sličnim Cikotićima iz SDA, već sa nesposobnim kadrovima koje godinama predlažu i imenuje s ciljem izmišljanja i lažiranja optužnica časnicima HVO-a”.

“Stanje pravosuđa i institucija Bosne i Hercegovine, neriješenih predmeta ratnih zločina, konkretno opisanih u knjizi Domovinski rat i zločini nad hrvatima u Bosni i Hercegovini 1991-1995. Ona je istinski dokaz stanja Hrvatske politike u BiH, koju predvode strukture bivše JNA. Ministar pravde BiH – profesor latinskog jezika?! Ministar sigurnosti – Selmo Cikotić zaslužuje moju sarkastičnu čestitku, kao časnika – brigadnog generala HVO-a. HVO-a koji je obranio Hrvate u BiH, HVO-a koji je bio jamac opstojnosti I sigurnosti Hrvata u BiH i
HVO-a kojega su spomenute strukture JNA i raspustile. Hrvati nemaju problem sa sličnim Cikotićima iz SDA, već sa nesposobnim kadrovima koje godinama predlažu i imenuje s ciljem izmišljanja i lažiranja optužnica časnicima HVO-a”, napisao je Lučić.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.