Zatražen pritvor za Almira Čehajića Batka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako je rekla glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Postupajuća tužiteljica Tužiteljstva Kantona Sarajevo predložila je Županijskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Almiru Čehajiću Batku, piše N1. Kako je rekla glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičeni Davor Gaj ispitan je u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i u tijeku dana bit će predan u nadležnost Tužiteljstva KS. Podsjetimo, Tužiteljstvo KS Čehajića tereti da je zlouporabom položaja i pranjem novca ostvario nezakonitu korist veću od pola milijuna maraka.

Čehajić se tereti za zlouporabu položaja ili ovlasti i pranje novca, a Gaj za zlouporabu položaja. Prijave je podnijelo sedam pacijenata koji su u programu ‘Otvorene mreže’ za kadeverične transplantacije.

 

(Izvor: Agencije)

Share.

Comments are closed.