Zahlađenje uz kišu i snijeg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH tijekom vikenda za očekivati je nižetemperature uz slabu kišu i susnježicu u Bosni, a na planinama sa slabim snijegom, dok će u Hercegovini prevladavati oblačno vrijeme s kišom.

Jutros na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u središnjim i istočnim područjima prevladava magla ili niska naoblaka.

Pretežito sunčano je u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama.  Danas se očekuje pretežito sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama.

Na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u središnjim i istočnim područjima prevladavat će dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, u sunčanim područjima od 9 do 14°C. U većem dijelu Sarajeva dugotrajna magla. U nižim područjima sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U subotu će na sjeveru zemlje biti dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostalim područjima sunčano prije podne, a u drugoj polovici dana postupno naoblačenje s juga.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 15 stupnjeva.

Za nedjelju se prognozira umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima.

Tijekom dana, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i tijekom noći, padom temperatura kiša će prelaziti u susnježicu ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 13 stupnjeva.

U ponedjeljak će prevladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Tijekom dana u Bosni sa slabom kišom ili susnježicom, a na planinama sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura se neće značajnije promijeniti u odnosu na jutarnje vrijednosti.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.