Udruženje ‘Novi put’ – Prezentacija rezultata ‘Prikaz žena u bh. medijima’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Udruženje ‘Novi put’ organizira prezentaciju ‘Prikaz žena u bh. medijima’, koja se organizira u okviru projekta pod nazivom ‘Osporavanje rodnih stereotipa i unprijeđivanje rodne ravnospravnosti u medijima u BiH’, kojeg udruženje ‘Novi put’ realizira uz podršku Svjetske asocijacije kršćanskih komunikacija (World Association for Christian Commnication WACC) i Bread for the World – Njemačka protestantska agencija za đakoniju i razvoj.

Prezentacija će se održati u utorak, 28.09.2021. godine u Mostaru, hotel ‘Almira’, ulica Rade Bitange bb, s početkom u 11:00 sati. Nakon prezentacije Vas pozivamo na zajednički ručak.

Iz Udruženja ‘Novi put’ mole da zainteresirani učešće potvrde mailom na [email protected] ili na telefon broj 036 988 022.

Inače,  podsjetimo da je ‘Novi put’  dio udarne grupe deset organizacija iz različitih dijelova Europe, koja radi i u okviru izabrane teme Child10 ‘Prava djevojčica nemaju cijenu’, kako bi poboljšali sustav zaštite djevojaka kojima se trguje u Europi. Udruženju je također dodijeljen grant švedske kraljice Silvije, i njene fondacije ‘Briga o djeci’, te program organizacijske i individualne podrške dugoročnoj održivosti organizacije.

Udruženje ‘Novi put’ iz Mostara dobitnik je prestižne međunarodne nagrade za 2021. godinu, koju za borbu protiv trgovine djecom i seksualnog iskorištavanja djece dodjeljuje fondacija ‘Child10’ iz Kraljevine Švedske, kao i nagrade njenog veličanstva, švedske kraljice Silvije, i njene fondacije ‘Briga o djeci’.

‘Novi put’ iz Mostara je jedna od samo deset nagrađenih organizacija, izabranih među više od 90 nominacija iz 27 zemalja diljem svijeta. Ova BiH nevladina organizacija je jedina u BiH koja je dobila ovu nagradu i koja je pohvaljena kako se navodi “za svoje napore i doprinos s ciljem iskorjenjivanja svih oblika eksploatacije djece i djevojaka u BiH”.

Share.

Comments are closed.