U Trebinju zabranili nabavku robe iz Čapljine, ali što s Banja Lukom?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svim gospodarskim subjektima na području grada Trebinja zabranjeno je da prodajne objekte opskrbljuju robom iz općine Čapljina, gdje je potvrđen virus korona, naredba je gradskog Stožera za izvanredne situacije.To je prva takva odluka o zabrani protoka robe između dva bh grada od proglašenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Inače, u Čapljini je evidentiran jedan slučaj oboljele starije, nepokretne osobe od koronavirusa i to sa smrtnim ishodom, dok je primjerice Banja Luka i dalje najveće pojedinačno žarište epidemije u BiH, gdje je do sada registrirana zaraza kod 190 osoba. Međutim, zabrane nabavke robe iz Banja Luke nema.

Naredbu je donio zapovjednik Stožera Mirko Ćurić, a ostaje na snazi do srijede, 8. travnja do 20 sati, s mogućnošću produženja dok se ne utvrdi epidemiološka situacija u općini Čapljina.

Svim osobama koji imaju prebivalište na području Trebinja zabranjeno je kretanje izvan područja grada do srijede, 8. travnja, do 20 sati.

Zabrana se ne odnosi na osobe koja posjeduju dozvolu za kretanje izdanu od MUP-a ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada izdanu od poslodavca.

Sve osobe koje ulaze na područje grada Trebinje dužna su da dolazak najave na broj 121, uz obrazloženje razloga dolaska.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.