U Širokom Brijegu 1. Međunarodni festival solo gitarista

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prvi međunarodni festival solo gitarista Širokom Brijegu namijenjen je gitaristima iz cijelog svijeta, a održati će se 10.12.2021. Na poziv organizatora Festivala solo gitarista došle su i još uvijek dolaze, prijave iz cijeloga svijeta, sa širokog spektra izvođača i glazbenih stilova.

Festival je kreiran za sve gitariste koji izvode originalno skladanu glazbu, tj instrumentale, za sve glazbene stilove i pravce, od klasike do “shreddinga”.Promocija glazbe, skladanja, promocija gitare kao instrumenta, međunarodne glazbene suradnje, to su temeljne vodilje festivala – kazao je officer festivala Valentino Zeljko.

Žiri će imati zahtjevan posao vezano za proglašenje pobjednika pošto zaprima snimke vrlo širokog spektra glazbenika. Festival je natjecateljskog karaktera s bogatim fondom nagrada.

U žiriju je Marino Pelajić (HR, Azra, Film, Le cinema, Haustor, Bora Bora), čije se bas dionice nalaze u najpopularnijim hitovima osamdesetih, i devedesetih godina. Snimke na kojima je sudjelovao dio su najbolje hrvatske pop rock diskografije. Žiri je i Oto Rimele (SLO, Lačni Franc, Laibach), zatim Denis Soldo(USA, music expert, glazbeni urednik, DJ).

Zbog čestih promjena mjera okupljanja publike, festival ove godine ide online-hibridno, a želja organizatora, udruge Standard, je da dogodine koliko mogućnosti dopuste, sve ide uživo s publikom i potrebnom audio produkcijom. Festival je podržala Fondacija za glazbene, likovne i scenske
umjetnosti.

Više materijala o ovome festivalu nađite na guitar.ba, kao i sve detalje vezane za natjecateljski dio Festivala solo gitarista.

Share.

Comments are closed.