U Hrvatskoj poziv na bunt protiv korona-mjera: “Ne dajmo svoje pravo na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje o sebi i svome tijelu, slobodno disanje!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inicijativa Prava i slobode najavila je prosvjed protiv novih mjera u susjednoj Hrvatskoj koje bi trebale pomoći u suzbijanju širenja epidemije, a koje stupaju na snagu u ponoć.

Na prosvjed koji bi trebao početi u subotu u 12 sati pozivaju putem društvenih mreža, prenosi N1. Iako je Nacionalni stožer civilne zaštite donio i odluku o zabrani okupljanja više od 25 osoba na otvorenom, iz Inicijative pozivaju na prosvjed kako bi zaštitili “slobodno kretanje, slobodno odlučivanje i slobodno disanje”.

“Dragi slobodni ljudi!

Ne dajmo svoje pravo na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje o sebi i svome tijelu, slobodno disanje! Svakim danom sve više produbljuju naše siromaštvo, svakim danom nas sve više lišavaju naših sloboda!

Svijet se budi! Ljudi se ujedinjuju i složno iskazuju da se ne predaju i ono najvažnije – da se ne boje!

Izađimo ohrabreni, neka vide da nas ima! Pokažimo naše zajedništvo na glavnim trgovima naših gradova u subotu u 12 h”, navodi se u pozivu na prosvjed.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.