U BiH izmjereno čak -16 stupnjeva, na snazi meteo upozorenje zbog niskih temperatura

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U BiH će danas biti promjenljivo do pretežito oblačno i hladno vrijeme, ponegdje sa prolaznim, slabim snijegom, uz dnevnu temperaturu od minus tri do dva stupnja Celzija. Na sjeveru zemlje očekuje se novi snijeg do nekoliko centimetara, u središnjem pojasu od četiri do sedam, a na planinama na istoku i jugoistoku oko 10 centimetara.

Prije podne i tijekom dana bit će oblačno, na sjeveru slab snijeg, a slab do umjeren u središnjem pojasu, na istoku i visokoj Hercegovini.

Na jugu se očekuje kiša, ali je moguća i susnježica. Kasnije poslije podne na sjeveru i zapadu doći će do prestanka padalina, a prema noći na petak i u većini drugih predjela do smanjenja oblačnosti.

Jedino će u središnjem pojasu, na istoku i na jugoistoku, visoka Hercegovina, i dalje biti oblačno sa snijegom. Na području viših predjela mogu se olekivati i vijavice.

U središnjem pojasu zemlje dan će biti leden, što znači da dnevna temperatura neće prelaziti nulu, a na sjeveru i jugu dnevna temperatura bit će nekoliko stupnjeva iznad nule. Očekuj se slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, prognoza je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Dnevna temperatura zraka bit će od minus tri do dva, na jugu do šest, a na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

U petak, 15.01.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U noći na subotu u Bosni je moguć slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U subotu, 16.01.2021., u Bosni pretežito oblačno, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C.

U nedjelju, 17.01.2021., u Bosni pretežito oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežito sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na krajnjem jugu od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C.

 

/Republiikainfo.com/

Share.

Comments are closed.