Tko je čovjek sa krznom i rogovima koji je provalio u Capitoll?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nekoliko tisuća pristalica odlazećeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa koji su u srijedu izvršili nezapamćeni upad na američki Capitoll, uključivali su i teoretičare zavjere povezane s desničarskim ekstremističkim grupama Qanon i Proud Boys, prenose američki mediji.

Među demonstrantima, najzapaženiji je bio Jake Angeli, poznat među pratiteljima kao ‘Qanon šaman’, piše N1.

Angeli je u Capitoll ušetao noseći krznenu kapu s rogovima, a fotografije i snimci kako šeta po dvoranama Capitolla držeći američku zastavu pričvršćenu na koplje u jednoj ruci i bikovsku rog u drugoj, pa čak i stojeći bez majice na vrhu senatskih podijuma, postali su viralni.

‘Qanon šaman’, koji dolazi iz Arizone, bio je nedostupan za komentar, ali njegov rođak, Adam Angeli, potvrdio je za CNN da se radi o njegovom rođaku. Kazao je kako se radi o velikom domoljubu.

Kako navodi CNN, Facebook stranica Jakea Angelija ispunjena je objavama koje sadrže razne teorije zavjere QAnona, a kojima se kako se, kako vjeruju pripadnici ove grupe, suprotstavlja predsjednik Trump.

Neke Angelijeve objave na Facebooku graniče s nasiljem, poput objave gdje izjavljuje “nemamo stvarnu nadu preživjeti neprijatelje raspoređene protiv nas dok ne objesimo izdajice koje vrebaju među nama.” Jedna fotografija na Angelijevoj Facebook stranici prikazuje ga u krznu i rogovima kako puškom nišani prema kameri

Posljednjih mjeseci, Angeli se redovno pojavljivao na prosvjedima podrške Trumpu u Arizoni, uključujući i prosvjede ispred glasačkog mjesta u okrugu Maricopa.

(Izvor: N1)

Share.

Comments are closed.