SVI NA NOGAMA ZBOG GRADSKOG DERBIJA Zrinjskog i Veleža: Pokažimo sportski duh i ponos umjesto nereda incidenata

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstavnici mostarskih nogometnih klubova Veleža i Zrinjskog, policije, Sportskog saveza i gradske vlasti Mostara danas su se sastali u Gradskoj vijećnici povodom gradskog derbija koji se odigrava u subotu 8. ožujka u 19 sati na stadionu na Bijelom brijegu, pozivajući navijačke skupnine na suzdržavanje od nereda.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj, rekao je kako “svaki gradski derbi, pa i ovaj, pored sportskog djela ima i nesportski koje se zna otrgnuti kontroli”, ali je izrazio nadu da će susret proći bez incidenata.

“Mostar ima privilegiju jer ni jedan grad u BiH nema takav gradski derbi, a Mostar ga ima. Mislim da se trebamo okrenuti sportskim detaljima u Mostaru. Nogometni teren je mjesto gdje se treba dokazivati tko je bolji, tko je jači, tko je kvalitetniji, a nikako da bude to ulica. Ulica je nešto što nam najmanje treba u ovom trenutku”, rekao je Kevelj, dodavši kako je iz MUP-a došlo uvjeravanje da će susret proteći bez problema.

I mostarski gradonačelnik u svom obraćanju je istaknuo kako je čast biti na čelu grada koji ima dva premijerligaša koja se bore za ulazak u Europu, od ukupno četiri takva kluba u BiH.

“Derbi koji se odigrava u subotu iz nekog razloga se ponovno diže na nekakvu tendeniciju i pokušava praviti neka priča kao da smo mi ovdje nekakvi divljaci, kao da će se nešto posebno dogoditi u ovome gradu. Mislim da imamo dovoljno mudrosti i dovoljno razboritosti i da su navijačke skupine, kao i predstavnici klubova i ljudi iz policije kao i mi u Gradskom vijeću dovoljno mudri da derbi ne ostavi gorčinu, nego da to bude jedan lijepi sportski događaj u kojem će bolji pobijediti”, kazao je Kordić.

Pozvao je sve navijače da pošalju lijepu sliku iz Mostara gdje će biti festival sporta i odličnog nogometa.

“Vraćamo se u jednu normalu i meni je bitno da pošaljemo jednu poruku zajedništva, poruku sporta i da iza subote nemamo nekih repova, da nas ne prozivaju po nekakvim negativnim informacijama iz Mostara, jer za takvo nešto nema nikakvog razloga”, kazao je Kordić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić također je istaknuo da se Mostar treba ponositi činjenicom da je po prvi put u Mostaru gradski derbi – da se dva premijerligaša iz Mostara bore za izlazak u Europu te da su među četiri bh. premijerligaša.

“Želim sreću i jednom i drugom klubu da uspiju u svojoj borbi za izlazak u Europu i, naravno, neka pobjedi bolji, a da mi građani Mostara pokažemo visoku razinu razumijevanja sportskog duha i da sve ovo protekne u najboljem redu”, kazao je Marić.

Marić je pozvao navijačke skupine “da pokažu ljubav prema svojim sportskim klubovima na sportski i civilizacijski način”.

Predsjednik Veleža Šemsudin Hasić kaže kako vjeruje da će u subotu Mostar biti u centru pozornosti po odličnom nogometu, kao što i zaslužuje i da je na sastanku, kako vrlo važan aspekt, sagledana sigurnost.

“Zamolili smo MUP- HNŽ da urade sve što je u njihovoj moći, kako bi se preduhitrili svi eventuani planovi nekih ‘slobodnih strijelaca’ ili grupa kojima je cilj stvaranje nervoze i nereda u Mostaru. Mislim da će to oni uraditi onako kako treba na zadovoljstvo svih nas”, kazao je Hasić.

Share.

Comments are closed.