ŠTO JE POZADINA? Iz KCUS-a liječnici složili prijavu tužitelju Pašiću koji istražuje alarmantno pismo liječnika KCUS-a o ‘malininim’ respiratorima

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prijavom se želi pod svaku cijenu spriječiti da liječnici anesteziolozi, koji su poslali pismo Upravi, daju iskaz Tužiteljstvu Sarajevske županije (SŽ), ali i pripadnicima SIPA-e, a da direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović želi spriječiti državnog tužitelja da dokumentira stanje u KCSU-u, piše Dnevni avaz.

U prijavi se navodi se da liječnici Pašića terete da je počinio disciplinske prekršaje iz Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću (VSTV) BiH.

U prijavi, kako se navodi, liječnici smatraju da je Pašić izvršio “očigledno kršenje obveze ispravnog postupanja” prema strankama. Terete ga i da je naštetio ugledu tužiteljske dužnosti i da je „ozbiljno prekršio službenu dužnost“ tijekom boravka u KCUS-u 5. travnja.

Tužitelj Džermin Pašić, za podsjetiti, zajedno s tužiteljima Županijskog tužiteljstva Sarajevo, inspektorima SIPA-e i istražiteljima, boravio je 5. travnja u KCUS-u, a nakon što je u Tužiteljstvu BiH ranije dogovorena suradnja Državnog i Županijskog tužiteljstva o aferi koja se odnosi na pismo liječnika KCUS-a koji upozoravaju na katastrofalno stanje u ovoj ustanovi.

Međutim, kako piše Avaz, iza ove prijave zapravo se krije želja Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i supruge Bakira Izetbegovića, lidera SDA, da po svaku cijenu spriječe istragu o respiratorima koje je nabavilo poljoprivredno poduzeće ‘Srebrea malina’, koji se koriste u KCUS-u, u Covid odjeljenjima.

Dnevni avaz piše da je razlog očit – Sebija Izetbegović je duboko involvirana u postupak nabavke respiratora, a što su potvrdili i svjedoci Tužiteljstva BiH u dosadašnjem tijeku suđenja Fadilu Novaliću i drugima za kriminal težak 10,5 milijuna KM.

Tako, Sebija Izetbegović, iako je u Sudu tvrdila da se ničega ne sjeća, krijući se iza liječnika KCUS-a, prijavom protiv Pašića, koji je postupajući tužitelj u predmetu „Respiratori“ i od prvog dana je uključen u istragu, želi ga ukloniti iz samog sudskog procesa i po svaku cijenu spriječiti da liječnici – anesteziolozi, koji su poslali pismo Upravi, daju iskaz Tužiteljstvu SŽ-a, ali i pripadnicima SIPA-e, piše Dnevni avaz.

/Republikainfo.com/

 

Share.

Comments are closed.