STARI RAČUNI? Kutle od Pripuza traži: “Vratite mi oteto, malo ste davali za moju likvidaciju, podmićivali ste sudce, političare, premlaćivali novinare….

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na račun braće Zorana i Petra Pripuza pristižu šokantni e-mailovi s optužbama od strane Miroslava Kutle koji traži povrat Narodnog radija, Antene i Radija Dalmacije i navodi da su sve afere Milana Bandića plod Pripuzove gramzljivosti. Pripuza dovodi u vezu s premlaćivanjem novinara Denisa Kuljiša i Dušana Miljuša i planiranjem napada na novinara Gordana Malića. Pripuzu blizak izvor sve odlučno demantira i poziva ga da to prijavi policiji. Hrvatski tjednik Nacional je tijekom proteklog tjedna došao u posjed većeg broja e-mailova i SMS-ova koje je tijekom proteklih mjeseci Miroslav Kutle, jedan od osnivača HDZ-a i najpoznatiji i najprivilegiraniji tajkun hercegovačke struje te stranke s početka 90-ih godina, slao kumu svog sina i dugogodišnjem poslovnom suradniku Zoranu Pripuzu, kao i njegovu bratu, moćnom i diskretnom poduzetniku Petru Pripuzu.

Kako piše Nacional, nekadašnji simbol privatizacijske pljačke – Miroslav Kutle, navodno već mjesecima šalje mailove obitelji Pripuz u kojima otkriva neke nevjerojatne detalje.  Optužuje ih za podmićivanje sudaca, političara i drugih dužnosnika, traži povrat svojih nekadašnjih tvrtki, a izravno ih povezuje i s premlaćivanjem novinara. Kutle, u porukama, najavljuje – kaže glavni urednik Nacionala – da dolazi po svoje. “Očito još iz tog vremena postoje još neki nerazjašnjeni računi. što i kako u toj priči rade braća Pripuz, to očito znaju samo Kutle i njih dvojica”, rekao je Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala.

Vraća li se Miroslav Kutle u Hrvatsku? Čini se tako po privatnim porukama do kojih je došao Nacional u kojima Kutle braću Pripuz optužuje da su mu oteli imovinu. I iznosi ozbiljne optužbe:

“…sa svih strana mi stižu podaci kako si odriješio kesu te da obilato plaćaš pojedine korumpirane predsjednike sudova, suce, obavještajce, policajce, političare… opet ću te podsjetiti na Pabla Eskobara koji je imao oko 75 milijardi dolara i nije mogao promijeniti svoju sudbinu i ishod…”

“Ne znam koliko si ti svjestan da će u predstojećim mjesecima tvoj vazal i potrčko tužni Bandić, biti glavna tema svih medija… Medije će preplaviti Vaše akvizicije oko brojnih prenamjena zemljišta te nezakonitih poslova s Gradom”.

“Oni su na kraju krajeva i kumski povezani, dugo godina su bili bliski i evidentno poslovno povezani. Tako da bi Kutle možda mogao znati nešto o tome. Ako je Kutle doista odlučio o tome javno progovoriti, to bi moglo imati dalekosežne i spektakularne posljedice”, rekao je Jelinić.  Pogotovo jer Kutle Pripuza optužuje i za likvidaciju.

“Zorane, znaš kako Srbi kažu, Bog na nebu, kum na zemlji. Tvoji najbliži tvrde da intenzivno radiš da kum ode na nebo, a ti da postaneš Bog na zemlji… Upravo gledam Bandića, znam da ga je tvoj brat Pero povremeno šamarao i uzeo mu sve pare, a ni politika mu ne cvijeta”.

Ali i da je upleten oko premlaćivanja novinara:

“Samo sam spomenuo one slučajeve što su u širokoj javnosti općepoznati, pokojnog Kuljiša i Mijuša.(..)Podsjetio bi te na nešto što si u masi događanja sigurno zaboravio, vaša odluka i naredba od prije 10-12 godina, kada je sve bilo isplanirano da slomite noge i kralježnicu Gordanu Maliću, tako da ga trajno smjestite u kolica”.

Od premlaćivanja novinara Miljuša prošlo je 13 godina, gotovo 4 tisuće dana – počinitelje nikad nisu našli.

“Ako tu nešto ima s čim bi se trebali baviti neki organi kaznenog progona, policija, USKOK tužiteljstvo, zna se hodogram kako bi se rebalo postupiti nakon objave ti mailova, ne žeim ja tu ništa prejudicirat, nisam ja netko tko bi trebao raditi traj posao, prenosi RTL Televizija.

Vjerujete li da će se nešto dogoditi? ma ne, ne vjerujem”, rekao je Dušan Miljuš,  novinar Jutarnjeg Lista.

Iz Kutlinih poruka iščitava se da on o cijeloj situaciji nešto zna. Od obitelji Pripuz danas nitko nije htio pred kamere. Baš kao i Kutle, dok iz Bandićevog ureda poručuju kako sporni mailovi ne zavrijeđuju nikakav komentar. Odvjetnik Petra Pripuza sporne mailove analizira kako bi utvdio ima li tu elemenata kaznenog djela iznude.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.