Stanivuković imao “bubicu” na sakou na sastanku s Vučićem i kaže da “nije namjerno”. Dodik i Cvijanović jedva dočekali i misle da jest

Pinterest LinkedIn Tumblr +

I danas traju prepucavanja u Republici Srpskoj, točnije SNSD-ovaca – člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijerke RS-a Željke Cvijanović, a na račun gradonačelnika Banja Luke, PDP-ovca Draška Stanivukovića. i to zbog ‘bubice’. Mini mikrofon,’bubica’, koju je u tijekom sastanka s rukovodstvom Republike Srpske i Srbije na svom odijelu imao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, a na što je reagiralo izaslanstvo Srbije, izazvala je veliku polemiku. Stanivuković se u Banskom dvoru, u četvrtak, 22. travnja, u Banskom Dvoru sastao s Aleksandron Vučićem, predsjednikom Srbije, Miloradom Dodikom, predsjedateljem Predsjedništva BiH i Mladenom Ilićem, predsjednikom Skupštine grada Banja Luka. ‘Bubica’ koja se vidjela na Stanivukovićevom odijelu povod je novim kritikama prema gradonačelniku Banja Luke, a Dodik smatra kako on nije ni trebao održati govor.

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH izjavio je da “sastanak državnika nije dječja igra” kao što se u Banja Luci pokušava predstaviti. Dodik je rekao da se “neka djeca daleko bolje i ozbiljnije ponašaju u svojoj igri nego što se to moglo jučer vidjeti u Banja Luci”, aludirajući na mladog gradonačelnika Banja Luke iz oporbenog PDP-a.

Dodik kaže da je zbog “neozbiljnog” Stanivukovića RS izgubila 10 do 15 milijuna investicija

“Dočekati čovjeka tog kapaciteta značilo je da na ozbiljnoj razini možemo razgovarati o budućim projektima. Nama se dogodilo da smo nakon tog skandala u kome je osiguranje primijetilo da se nešto neprimjereno radi, izgubili tu atmosferu”, rekao je Dodik. On je naveo da je Banja Luka “sigurno izgubila 10 do 15 milijuna dodatnih investicija samo zato što je gradonačelnik bio toliko neozbiljan da misli da njemu sve pripada, da može snimati razgovore koji se nigdje u svijetu ne snimaju i da to koristi u svoje razne igre kao i ranije”.

“Ne znam što mu je sve to trebalo. Skandal je i još jedna stvar. Obično i svuda kada se dodjeljuje najviša nagrada to znači kraj te ceremonije. Sam gradonačelnik je mimo protokola izišao održati govore i svoja predavanja, što je umanjilo i sam značaj same dodjele”, ocijenio je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog “tog skandala” i dodao da se Vučiću ispričavao zbog toga. Dodao je da se “sve što se pokvari ne može tek tako popraviti”.

I premijerka RS-a Željka Cvijanović izjavila je da je “nezamisliv skandal koji je izazvao gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković kada je na sastanak s rukovodstvima RS i Srbije ušao s ‘bubicom’, ističući kako je to sramota za Banja Luku i njene građane.

“Je li u pitanju samo bruka, nepoštivanje institucija i dužnosnika Srbije i Srpske, ili je budalasta dječija igra spremljena za nastavak virtualnog života gradonačelnika jer o konkretnim stvarima ništa ne zna, čemu smo svjedočili na sastanku s gradonačelnikom, ili je posao obavljan za neku stranu službu, to se treba ispitati”, istaknula je Cvijanović. Sama Cvijanović se 2015. godine našla u ‘aferi papak’, kada je tajno snimljena kako govori koji su političari potkupljeni da daju podršku SNSD-u. Za ovu aferu još nema odgovornih za trgovinu političkim utjecajem i

Upitana da prokomentira skandal s “bubicom”, Cvijanović je rekla kako je činjenica da je tako nešto nezamislivo u ozbiljnoj komunikaciji ozbiljnih ljudi i naglasila da je “to bacilo tamnu sjenu na lijepe događaje i dobre planove”.

Više verzija

Postoji više verzija priče, jedni tvrde da gradonačelnik nije bio ozvučen, te mu je ostala na reveru jer je prije sastanka bio na snimanju spota povodom Dana grada. Nezavisne novine neslužbeno doznaju kako je i Stanivuković prilikom opomene rekao da se bubica na odijelu našla slučajno, te nije to namjerno uradio. Je li gradonačelnik Banja Luke htio snimiti razgovor tijekom sastanka nije poznato, no iz njegova kabineta izašli su s priopćenjem u kojem tvrde da Stanivuković nije pokušao da snima sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kabinet gradonačelnika Stanivukovića: Nije namjerno

“Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, nije imao nikakav plan, niti namjeru tajno snimati sastanak koji se odražao u Banskom dvoru. Svi koji su pratili svečanu akademiju mogli su vidjeti da je gradonačelnik tijekom čitave ceremonije imao mikrofon-bubicu na svom sakou za snimanja videa sa akademije, te isto tako da je sastanak uslijedio odmah po završetku programa, zbog čega bubica nije skinuta na vrijeme”, stoji u priopćenju.

Nakon prve sugestije, gradonačelniku je ‘bubica’, kako navode, koja je nenamjerno ostala na sakou, skinuta bez ikakvih problema.

“Imajući sve to u vidu, navodi da je gradonačelnik imao plan da tajno snimi sastanak i to s bubicom koja je bila jasno istaknuta i vidljiva na njegovom sakou tijekom čitavog dana su nelogični, zlonamjerni i narušavaju ugled čitavog događaja i institucije koju gradonačelnik predstavlja”, priopćeno je iz iz kabineta gradonačelnika Banj Luke, Draška Stanivukovića. O svemu ovome se nije oitovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.