Srbija počinje pročinje proizvoditi Sputnjik V

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Institut Torlak jučer je potpisao Sporazum o transferu tehnologija s Ruskim fondom izravnih investicija i ruskom farmaceutskom tvrtkom Generijum o procedurama i tehnologijama nužnim za proizvodnju ruskog cjepiva Sputnjik V u Srbiji, priopćio je ministar i predsjednik Međuvladinog vijeća za suradnju s Rusijom Nenad Popović, prenose agencije.

“Od ovog trenutka za Torlak su otvoreni podaci vezano za proizvodnju cjepiva Sputnjik V koju je razvio najveći ruski institut za virusologiju Gamaleja. Radi se o osjetljivim i povjerljivim podacima koje mogu razmijeniti samo partneri koji imaju veliko međusobno povjerenje”, kazao je Popović.

Najavio je da će u Institutu Torlak tijekom travnja biti proizvedene tri validne serije cjepiva Sputnik V.

“Uzorci iz ovih serija biti će poslani na kontrolu kvaliteta u Institut Gamaleja u Moskvi. Nakon što Institut Gamaleja potvrdi kvalitet uzoraka proizvedenih u Torlaku, Institut Torlak kreće s proizvodnjom cjepiva. Očekujemo da se to dogodi do 20. travnja ove godine”, objasnio je Popović. On je ukazao kako bi Srbija time postala prva zemlja u Europi koja proizvodi cjepivo Sputnjik V.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.