SLOM NA FACE TV-ju – Mamić se rasplakao kod Hadžifejzovića: “Plačem jer ne mogu zadnje trenutke provesti sa svojom majkom, kazati joj koliko je volim i za sve moje sitne krađe”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bivši izvršni dopredsjednik NK Dinamo koji je u Hrvatskj osuđen zbog izvlačenja novca iz NK Dinamo te osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran, donedavno trener NK Dinamo, na četiri godine zatvora, rasplakao se u emisiji Senada Hadžifejzovića na Face TV-u. On je do sada isticao kako će ostati u BiH i tu služiti zatvorsku kaznu, ali očito je da mu izbivanje od obitelji u Hrvatskoj, sve više nedostaje. On je ponovio sve što je kazao za pojedine, podmitljive hrvatske sudce, govorio je i o Međugorju i teškoj situaciji zbog pandemijskih mjera. Kazao je da u Dinamu nije već pet godina, ali da se “bez njegove konsultacije ne može kupiti ni klozet papir”.

On je nedavno pred novinarima u Mostaru priznao da je hrvatskim sudcima davao mito u desetinama i stotinama tisuća eura, da ih je častio skupocjenim satovima, putovanjima po svjetskim destinacijama i hotelima, a sve kako bi oni mijenjali i utjecali na sudske odlluke. Mamić je kao supočinitelje u svom sudskom procesu i u izvlačenju novca naveo i nogometaše Dejana Lovrena i Luku Modrića za koje je kazao da je novac lijegao na račune s njihovim imenom, a kazao je i da je na USB-u podrobnije informacije i dokaze dostavio i DORH-u.

“Svjedočio sam svojim očima kako su te zvijeri, ti hohštapleri svjetske nazovi demokracije što su radili ovim narodima, a mi se budale međusobno tučemo. Evo, toga sam se sjetio, svoje mamice, sestrične, ujaka”, rekao je Mamić.

“Kad sam bio mali, imao je dućan u Pitomači, ja bih došao za ferije, a on bi mi dao dinar-dva, ja bih kupio karamelu, mislio sam da sam Boga vidio. Ovo je prvi puta da sam zaplakao otkako sam u BiH. Mama mi ima 90 godina. Žena ne ispušta očenaše iz ruku. Kaže mi, sine, tvoja majka neće umrijeti, neće dat da me se pokopa, živjet ću dok tebe ne dočekam. U subotu je slavila rođendan u Zagrebu u krugu obitelji. Znate, nije to pošteno, ostajali su ljudi ovdje bez čitavih obitelji pa ne plaču, ja imam za deset života i ne plačem što bih trebao sutra u zatvor ili što me se nepravedno progoni”, rekao je Mamić.

“Plačem jer mi ne daju da zadnje trenutke života moje majke provedem uz nju, u njenom naručju, da joj ispričam koliko sam ju volio, da joj se ispričam za sve one sitne krađe kada sam joj uzeo novac iz novčanika, kad sam prodao njezin lančić da bih neku djevojku izveo i počastio, da joj kažem majko hvala ti na svemu. Ocu sam ispričao, kako je radio na obnovi Jugoslavije kao klinac sa 16 godina… Ja sam bio već obrtnik sa šest godina, u selu sam iznajmio konjska kola sa zapregom onda bih razvozio kukuruz i pšenicu po silosima. Seoskom gazdi bih platio najam. Razliku bih zadržao za sebe. Cijeli život sam radio, stvarao, desetke tisuća radnih mjesta sam stvorio. Nikad ni jedno moje poduzeće, obrt, nije propalo, a sad me proganjaju kao zadnjeg kriminalca”, rekao je plačući Mamić.

(1:25)

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.