Sjednice, sastanci, pisma, ali cjepiva još nema – Vlada FBiH pozvala faramaceutske tvrtke da se uključe u nabavku cjepiva, Srbija za FBiH donirala 5.000 doza

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na inicijativu federalnog premijera, danas održala hitnu telefonsku sjednicu na kojoj je prihvatila informaciju o sastanku održanom na inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH na kojem je, između ostalog, razgovarano o nabavci i isporuci cjepiva u BiH.

Federalna vlada je ovlastila premijera FBiH za upućivanjem pisma Vijeću ministara BiH u kojem će iskazati spremnost Vlade FBiH za prihvat 5.000 doza AstraZeneca cjepiva, kao donaciju Republike Srbije Bosni i Hercegovini za potrebe Federacije BiH.

Vlada FBiH je pozvala sve domaće tvrtke koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom farmaceutskih proizvoda da se uključe u proces nabavke cjepiva, odnosno da, u kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo FBiH, razmotre mogućnosti uvoza cjepiva za potrebe Federacije BiH.

Federalna vlada danas je zadužila Zavod za javno zdravstvo FBiH za koordiniranje daljnjee aktivnosti s tvrtkama koje iskažu spremnost uvoza cjepiva za potrebe Federacije BiH, priopćeno je iz Ured Vlade FBiH.

Share.

Comments are closed.