Sjećate li se prosvjednika s kapom s rogovima u Capitol Hillu? Ima mentalnih problema i priznao je krivnju, a pod njegovim utjecajem jedan otac ubio je svoju djecu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muškarac pod nadimkom “QAnon šaman” priznao je u petak 3. rujna krivnju za ometanje službenog postupka prilikom upada u zgradu američkog Kongresa. Pritalice bivšeg predsjednika Donalda Trumpa upale su 6. siječnja u Capitol Hill zgradu kako bi prekinuli proces potvrđivanja izborne pobjede predsjednika Joe Bidena, javlja Radio Slobodna Europa (RSE) .

Jacob Chansley iz Phoenixa, Arizone, snimljen je u zgradi Kongresa, sa tetovažama, bez majice i sa kapom koja ima rogove. Priveden je ubrzo nakon pobune, bez prava na kauciju.

Dok je bio u pritvoru Chansley je prošao kroz mentalne preglede, a zatvorski dužnosnici su mu dijagnosticirali prolaznu šizofreniju, bipolarni poremećaj, depresiju i anksioznost.

Iako optužba uključuje i maksimalnu zatvorsku kaznu od 20 godina i novčanu kaznu od 250.000 dolara, tužiteljica Kimberly Paschall naznačila je da će maksimalna kazna koju će vlada tražiti vjerojatno biti puno kraća. Prema smjernicama koje procjenjuje tužiteljstvo Chansley bi se mogao suočiti s kaznom zatvora od 41 do 51 mjesec.

Chansley je bio pristalica QAnon teorija zavjere koja Trumpa smatra za spasitelja, a elitne demokrate grupom pedofila i kanibala.

QAnon teorije širile su se nakon što je u listopadu 2017. anonimni korisnik “4chan” kasnije i “8chan” foruma koji je svoje objave potpisivao sa “Q” objavio, bez dokaza, tvrdnju da je on obavještajni dužnosnik koji ima pristup tajnim podacima.

U ranijem priopćenju za medije Albert Watkins, Chansleyev odvjetnik rekao je da je Chansley odbacio “Q” koje mu je ranije dodjeljeno, te je tražio da ga se ne oslovljava tako u budućnosti.

Skoro 600 osoba je uhićeno zbog napada na zgradu Capitol Hilla gdje je u tijeku bilo zasjedanje Kongresa zbog potvrđivanja izborne pobjede Joe Bidena. Prije samog upada, Trump je u Washingtonu održao vatreni govor u kojem je tvrdio da je njegov poraz rezultat prijevare.

Stravičan slučaj iz Kalifornije – Otac pod utjecajem QAnona ubio svoju djecu

Mediji pišu o stravičnom slučaju iz Santa Barbare u Kaliforniji kada je Matthew Taylor Coleman, motiviran teorijom zavjere QAnona i Iluminata u Meksiku ubio svog 2-godišnjeg sina i 10-mjesečnu kćer puškom za podvodni ribolov.

On je 7. kolovoza djecu stavio u kombi i odvezao iz  doma u Santa Barbari u Kaliforniji gdje je živio sa suprugom Abby.

Prema navodima policije, 40-godišnji Coleman je djecu odvezao u Meksiko, a dva dana kasnije, 9. kolovoza, ubio ih je na jednom ranču puškom za podvodni ribolov, piše People. Coleman je uhićen kada je pokušao prijeći granicu i vratiti se u SAD.

Otac ubojica sada je u pritvoru, a prema navodima iz kaznene prijave, Matthew je kazao policiji da je stravičan zločin koji je počinio “motiviran teorijom zavjere QAnona i Iluminata” te da “doživljava vizije i dobiva znakove koji mu ukazuju da njegova supruga ima zmijski DNK koji je prenijela na djecu”.

“Izjavio je kako vjeruje da će njegova djeca izrasti u čudovišta i da ih je morao ubiti”, navodi se u kaznenoj prijavi.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.