SIPA istražuje gradonačelnika Zenice – Neki mediji objavili da je uhićen – On poručuje da mu je “montirala kriminalna SDA” – Tužiteljstvo: Kasumović je u bijegu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) od jutros provodi akciju na području Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) točnije Zenice. Iz SIPA-e je potvrđeno za Avaz da je akcija u tijeku. Pripadnici SIPA-e već mjesecima istražuju gradonačelnika Fuada Kasumovića i njegove suradnike. Pojedini mediji su naveli da je Kasumović uhićen, no to je demantiralo Tužiteljstvo ZDŽ-a navodeći da je on u bijegu.

Pripadnici SIPA-e već mjesecima istražuju gradonačelnika Fuada Kasumovića i njegove suradnike, koji jutros nije pronađen na adresi stanovanja.

Podsjećamo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, postupajući po naredbama Županijskog suda u Zenici i Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, privremeno su oduzeli u kolovozu ove godine dokumentaciju u Gradskoj upravi Grada Zenica, Zenicatrans – prijevoz putnika d.d. u stečaju i Računovodstvo d.o.o. u Zenici. Tada su postupali u skladu s naredbom Županijskog suda u Zenici.

Oglasio se i gradonačelnik Kasumović

“Poštovani sugrađani, dragi prijatelji,

ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužiteljstva. Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužitelja i novinara na čije sam Vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao.

Da se radi o politički montiranom procesu jasno je obzirom da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužiteljstva ZDŽ, suda i MUP-a i ako istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tijekom svoga gradonačelničkog mandata. Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici, vide jedinu prijetnju za gubitak vlasti u Zeničko-dobojskoj županiji.

Ovo sam napisao jer sam znao što SDA priprema. Cijeli grad o ovome priča još od prošlogodišnjih izbora kada su SDA novinari putem javnih servisa, lokalnih portala i službenih SDA – lažnih Facebook profila koje vode plaćenici i dobro instruirani botovi, plasirali informacije da ću biti uhićen. Uostalom, gubitnici izbora, predsjednik Županijskog odbora SDA Miralem Galijašević koji nikada nije odgovarao za milijune pokradene od radnika Krivaje i drugih poduzeća i od građana do nogu potučeni primorani kandidat SDA za gradonačelnika Nezir Pivić pred svjedocima su svome stranačkom predsjedniku Bakiru Izetbegoviću dali obećanje da neće izgubiti i Zeničko-dobojsku županiju i „da će me uhititi, da oni jedino to mogu srediti i da ih zbog toga ne smjenjuje s pozicija“.

Nema dileme

Cijenjene Zeničanke i Zeničani, Bosanci i Hercegovci, međunarodni službenici u BiH, ja Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, moralna sam vertikala i nikakvim kriminalom nikada se nisam bavio. Ovdje se radi o borbi dobra i zla koje i na ovaj način pokušava prikriti SDA kriminal, kako bi se i mojim privođenjem skrenula pažnja s njihovih afera „Diploma“, „Respiratori“… kao i poteza kriminalne županijske Vlade.

SDA je nastala kao politička stranka s ciljem da štiti BiH i bošnjački narod, a izrodila se u najvećeg državnog i bošnjačkog neprijatelja, koji proganja sve koji nisu članovi te stranke, pa čak i ratne vojne invalide i „Zlatne ljiljane“.

Dragi prijatelji, nemojte da Vas zavaraju „svjetla plaćenih kamermana i korumpiranih novinara“. Nema dileme, svoju sam hrabrost, pamet i moralnu veličinu pokazao i dokazao kada je najviše trebalo, potpuno sam nevin u slučaju „Zenicatransa“, kao i u svakom drugom kojeg su mi pokušali montirati.

Uskoro se vidimo! Smrt fašizmu – sloboda narodu”, poručuje se u Kasumovićevoj objavi na njegovoj Facebook stranici.

Tužiteljstvo: Kasumović u bijegu

Tužiteljstvo ZDŽ-a reagiralo je na ovu obajvu demantiravši da je Kasumović uhićen. Ovo je za agenciju FENA potvrdila glasnogovornica tog tužiteljstva Asmira Redžić. ”Za ovo tužiteljstvo Fuad Kasumović se nalazi u bjegu”, stoji u tom priopćenju.

U drugom priopćenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo spomenuto tužiteljstvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Županijskog tužiteljstva ZDŽ i Županijskog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena kaznena djela Organizirani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa kaznenim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjeritelja iz člana 246. KZ FBiH”.

”Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao “Zenicatrans”. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata s rezultatima provedene akcije”, ističu iz Tužiteljstva ZDŽ.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.