Severina stala u zaštitu majke iz Mostara

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pjevačica Severina na svom je Instagram profilu objavila video koji je apel za pomoć majci iz BiH kojoj su djeca oduzeta iako ih je pokušala zaštititi od oca zlostavljača. Radi se o slučaju iz Mostara, poznatijem kao ‘Molitva majke’, gdje majka tvrdi kako je njen bivši muž seksualno zlostaljao njihove dvije djevojčice te je ona s  njima otputovala u Hrvatsku.

“Grozno je kad vam ovrše stan, a sad zamislite kako je kad majci ovrše djecu? Samo zato što ih je pokušala zaštititi od oca zlostavljača.

U sustavu zaštite djece nešto debelo ne valja. Vrijeme je promjena. Ali na njih ne mogu čekati pojedine žrtve. U ovom slučaju riječ je o dvije djevojčice, čija mama čini sve da ih spasi od ‘ovrhe’. Kao što sam obećala, želim pomoći roditeljima koji su žrtve institucionalnog nasilja i koncepta ‘otuđenja’. Tko nije doživio teško, može razumjeti. U majčino ime, koja mora kriti svoj identitet, govore iz ženske udruge B.a.B.e. i hvala im na tome i hvala što skrbe o njoj.

Političarke i političari, stručnjakinje i stručnjaci pomozite majci, spasite djecu! Molim vas, pogledajte ovaj video”, napisala je Severina u opisu podijeljenog videa, koji je do sada pogledalo skoro 25 tisuća ljudi.

Podsjetimo, nedavno je Severina dala veliki intervju upravo i zbog svog slučaja gdje je ozbiljne optužbe uputila prema Gordani Buljan Flander koja je uskoro podnijela ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Prije toga Buljan Flander je čak ishodila sudsku zabranu pisanja o njoj, što je nevjerojatan potez u suvremenoj demokraciji.

 

/Republikainfo.com/

 

 

 

Share.

Comments are closed.