Sarajevski premijer Forto osjeća ‘susramlje’ zbog indolentnosti Federacije u nabavku cjepiva

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premijer Sarajevske županije Edin Forto jutros je imao sastanak s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine, kojem je prisustvovalo još nekoliko županijskih premijera iz FBiH. Teme su bile pogoršana epidemiološka situacija i nabavka cjepiva.

Nakon sastanka premijer Forto je iznio žestoku kritiku zbog indolentnosti federalne vlasti u procesu nabavke cjepiva te je kazao da je zbog toga i napustio sastanak, kazavši da je beskoristan.

Poručio je da će Sarajevska županija učiniti sve da pomogne federalnoj razini vlasti da nabavi cjepiva, ma koliko to zvučalo paradoksalno s obzirom na proračun, ali i nadležnosti, prenosi Klix.ba.

“Mi ćemo učiniti sve da pomognemo federalnoj vladi. Proslijedit ćemo sve kontakte koje imamo i koje smo uspostavili i učinit ćemo sve što oni misle da treba učiniti kako bi građani FBiH što prije došli do cjepiva. Imali smo uvod o tome što je federalna razina uradila do sada u procesu nabavke cjepiva. Najbolje ću to opisati jednom hrvatskom riječju, a to je ‘susramlje’. To je kada je vama neugodno, jer netko drugi nešto radi. Meni je neugodno i mene je sramota u smislu što smo čuli o nabavci cjepiva s federalne razine”, naglasio je Forto.

“U ožujka 2021. godine oni razgovaraju o formiranju tijela za nabavku cjepiva. Ono što sam tamo čuo, nisam mogao vjerovati. Način na koji nam je to prezentirano, nisam mogao vjerujem i zbog toga sam ranije izašao sa satanka, jer je suštinski beskoristan”, zaključio je Forto.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.