Ruska proizvodnja nafte povećana za 2,5%, a plina za 10%

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Do kraja godine Rusija je ostvarila povećanje proizvodnje nafte u odnosu na prethodnu godinu za 2,1%, plina za gotovo 10%, ugljena za 9,5%, a električne energije za 6%. Najavio je to zamjenik ruskog premijera Aleksandr Novak u razgovoru za ruske medije. Prihodi od nafte i plina povećani su na čak 116,1 mlrd. dolara.

Istodobno sa spomenutim povećanjem proizvodnje električne energije za 6%, u Rusiji je povećana i potrošnja električne energije i to za 5%. To jedno pokazuje da se industrijska proizvodnja u Rusiji vraća na ranije razine, ali i da istodobno raste i potrošnja kućanstava.

Očekuje se da će proizvodnja nafte u 2021. godini dosegnuti vrijednost od 524 mil. t. Kada je pak riječ o plinu, osim njegove proizvodnje, povećan je i njegov izvoz i to za 9,5%. Isto tako, u ovoj je godini proizvedeno i više ruskog ugljena, ukupno 444 mil. t.

U skladu sa spomenutim povećanjem proizvodnje nafte i plina, prihodi od te grane gospodarstva značit će i 116,1 mrld. dolara prihoda za ruski savezni proračun, objavlila je ruska novinska agencija TASS.

(Izvor: Agencije)

Share.

Comments are closed.