Radončić pokazao dokumente: “Nervozni Džaferović je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon intervjua koji je za N1 dao član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović (SDA), a u kojem je, kako je ustvrdio predsjednik SBB-a i bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić,  “izrekao niz netočnih navoda koje za posljedicu mogu imati dezavuiranje javnosti”.

Radončić je reagirao zanimljivom objavom sa Instagramu koju prenosimo u cjelosti:

– U jučerašnjem intervjuu za N1 Šefik Džaferović, predsjednička marioneta, koji je koronu proveo skriven u političkoj i fizičkoj samoizolaciji, opet pokušava dezavuirati javnost.

Umjesto da ponovo pročita stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, gdje se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obveza sigurnosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti.

Nije isti i nikada neće biti!

Zašto? Pa, neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana (koje smo, kao država, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali).

View this post on Instagram

DŽAFEROVIĆEV PLAN NIJE I NIKADA NEĆE BITI MOJ: U jučerašnjem intervjuu za N1 Šefik Džaferović, predsjednička marioneta, koji je koronu proveo sakriven u političkoj i fizičkoj samoizolaciji, opet pokušava da dezavuiše javnost.  Umjesto da ponovo pročita stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, gdje se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obaveza sigurnosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti.  Nije isti i nikada neće biti!  Zašto? Pa, neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana (koje smo, kao država, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali). Za ovu mu priliku objavljujem SAMO dva takva dokumenta. Ako koza laže, rog ne laže!

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Za ovu mu priliku objavljujem SAMO dva takva dokumenta. Ako koza laže, rog ne laže! – napisao je Radončić na Instagramu.

Ovo je nastavak sukoba na relaciji SBB-SDA, točnije, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i bivšeg ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, a oko migrantske politike, problema zbog kojeg je Radončić i dao ostavku na ministarsku dužnost.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Dnevni avaz danas piše o zahuktavanju istrage Državnog tužiteljstva o prodaji viza Pakistancima te navodi da je najmanje 15 osoba o tome dalo iskaz, a iznosi se i informacija da je dolazak u Sarajevo samo jednog državljanina Pakistana plaćeno 72 tisuće KM te donosi i informacije tko je slao garantna pisma i koji su vlasnici hotela dali izjave istražiteljima.

Inače, nakon kraćeg primirja jasno je da imeđu SDA i SBB više ne “cvjetaju ruže” te da će približavanjem predizborne kampanje biti i sve oštrija, ali i da će Radončić mudro iskoristiti najave još snažnije migrantske krize u BiH koja će dodatno potresti našu zemlju.

 

/Republikainfo.com/

 

Share.

Comments are closed.