PRVO POZIVAO BOŠNJAKE DA NE GLASUJU, PA PRIHVATIO POZICIJU Duraković izabran za predsjednika Skupštine u Srebrenici – na vlasti koalicija SDA-DF-SBiH-SNSD

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Općine Srebrenica danas je za predsjednika izabran Ćamil Duraković (SDA). Podsjetimo, Duraković je na posljednjim lokalnim izborima bio u Inicijativi “Moja adresa: Srebrenica” koja je pozivala Bošnjake da bojkotiraju izbore u Srebrenici, a zbog koje su upravo Bošnjaci u ovoj općini izgubili nekoliko vijećničkih mandata. Iz Inicijative su prvo isticali daq neće preuzeti mandate, ali su to ipak učinili.

Također, za zamjenika načelnika Općine Srebrenica izabran je Hamdija Fejzić, koji je i prije obavljao tu dužnost. Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić i predsjednik SNSD-a u općini Srebrenica, Radomir Pavlović, potpisali sujučer i koalicijski sporazum s predstavnicima SDA, SBiH i DF-a o suradnji, formiranju skupštinske većine i konstituiranju Skupštine Općine nakon ponovljenih izbora.

Svojedobno, nakon što su održani ponovljeni izbori u Srebrenici, odgovarajući na pitanje novinara šta ako Bošnjaci napuste mandate, novoizabrani načelnik Srebrenice, SNSD-ovac Mladen Grujičić, rekao je kako se time šalje poruka da ih je ponovo napustilo rukovodstvo.

“Kao u ratu kad ih je napustilo rukovodstvo ‘95 i sad u miru. Neće im se ništa dogoditi ako ne bude bošnjačkih predstavnika. Ahmetović ne živi ovdje, imao je stan u koji je povremeno dolazio na odmor, sada ni to ne radi. Pojavio se u ovoj inicijativi i vjerojatno će otići kad vidi da je ponovo doživio neuspjeh i oni su time potpisali svoju političku propast i vrijeme je da Bošnajci nađu sebi predstavnika”, komentirao je Grujičić.

Nešto manje od dva mjeseca nakon toga, nekadašnja inicijativa je “isparila” i sada su u koalicijskoj vlasti SDA-DF-SBiH-SNSD.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.