Promocija romana ‘Vrisak lotosa’ u Mostaru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Promocija kriminalističko-viktimološkog romana ‘Vrisak lotosa’, autora dr.sci. Sandija Dizdarevića, održati će se 25. studenoga 2021., Maloj sceni HNK i s početkom u 18. sati.

Sam autor, govoreći svom romanu za portal Žene i mediji’, rekao je kako se radi se o jednom stvarnom događaju, jednom predmetu koji je radio sada već daleke 2010./11. godine, a u kojoj je žrtva nakon dugogodišnjeg nasilja, zahvaljujući primarno svojoj odluci, a potom podršci tada dvojice istražitelja danas sretna žena s troje prekrasne djece i mužem.

“Upravo ta žena, nekada žrtva, poslije 8–9 godina ponovno me kontaktirala u želji da se vidimo i da mi se zahvali za sve ono što sam tada uradio. U prvi mah nisam se mogao sjetiti detalja, a nakon što smo se sreli njena želja je bila da se mnogim ženama koji prolaze njenu sličnost pomogne kroz roman. Tako je zapravo, na jedan spontan način i nastao roman pod nazivom Vrisak Lotosa”, rekao je autor.

Sandi Dizdarević je docent na kolegijima Kriminalistički intervju i Kriminalistička psihologija koje predaje na Fakultetu za pravo i kriminalistiku Univerziteta modernih znanosti, CKM Mostar. Profesor je na Visokoj školi UNION u Mostaru. Trenutno je zaposlen na funkciji glavnog zapovjednika zatvorske policije, radio je kao bivši istražitelj Uprave policije i tužiteljstva, odjel za ratne zločine. Njegovo područje znanstvenih istraživanja su tehnike i taktike integriranog saslušanja svjedoka i ispitivanja osumnjičenih, te profiliranje i istraživanje ubojstava i silovanja. Nedavno je izdao knjigu Vrisak Lotosa koja detaljno opisuje sav proživljeni pakao rodno zasnovanog nasilja. Dizdarević je jedan od rijetkih bosanskohercegovačkih autora zainteresiranih za problematiku nasilja nad ženama koje postaje rak rana našega društva.

Share.

Comments are closed.