PRIJELOMNA VIJEST Čović je negativan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović u srijedu je testiran na koronavirus, koji je pokazao negativan nalaz, priopćeno je iz HDZ BiH.

“Zbog blažih simptoma koji su upućivali na stanje slično koronavirusu i zbog službenih kontakata s većim brojem osoba, dr. Čović je, u cilju zaštite brojnih osoba s kojima svakodnevno dolazi u doticaj kroz službene dužnosti te zbog osobnog zdravlja, pristupio testiranju. Urađeni test pokazao je negativan nalaz. Predsjednik HDZ-a BiH još jednom je pozvao na odgovorno društveno ponašanje pojedinaca, kao i političkih i medijskih dužnosnika, apelirajući na činjenično izvještavanje i pridržavanje dostavljenim uputama te visoki stupanj kolektivne i individualne odgovornosti”, priopćeno je iz HDZ-a iz kojeg je, kako je vidljivo iz priopćenja, nekoliko puta skrenuli pozornost na ‘službene dužnosti’ i ‘službene kontakte’ te se, vjerojatno, time podrazumijeva da predsjednik HDZ-a nije osobno podmirio račun za testiranje za koronavirus.

Neslužbeno se doznaje da testiranje na koronavirus stoji oko 100 eura.

Podsjetimo da je zbog kašlja i prehlade, a s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obavio testiranje na prisutnost koronavirusa i hrvatski premijer Andrej Plenković i nalaz je negativan, priopćio je u utorak navečer glasnogovornik Vlade Marko Milić. Trošak testiranja će podmiriti osobno, objavio je Milić na Twitteru.

Već prije su mediji izvjestili da su na koronavirus testirani i federalni premijer Fadil Novalić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.
Oni su, pretpostavlja se, uradili iz predostrožnosti i zbog brojnih osoba s kojima dolaze u kontakt posljednjih dana, ali i u narednom periodu (ovo posljednje vjerojatno podrazumijeva da su se Novalić i Džindić testirali i na buduće kontakte !?).

Podsjetimo, ministar za europske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić potvrdio je da je pozitivan na virus korona.

Nakon toga testirani su i ministri iz Vlade RS-a koji su bili s njim u kontaktu, ali su nalazi za ministra zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministra za znanstveno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo Srđana Rajčevića, ministricu prosvjete i kulture Nataliju Trivić i potpredsjednika Vlade i ministra pravde Antona Kasipovića – negativni.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.