Pragmatični Čović čestitao Milanoviću: Uvjeren sam da će vaša politika biti i zaštita Hrvata u BiH

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH te predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović među prvima je čestitao Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika Republike Hrvatske izražavajući očekivanje da podržavati euroatlantski put BiH i ravnopravnost Hrvata u BiH. Njegova stranka, HDZ BiH, kao i HDZ 1990, prije izbora iskazali su otvorenu podršku Kolindi Grabar Kitarović.

„U ime žitelja Bosne i Hercegovine i u moje osobno ime želim vam uputiti čestitke povodom izbora na dužnost predsjednika Republike Hrvatske. U budućem radu vam želim mnogo uspjeha u obavljanju predsjedničke dužnosti i predvođenju hrvatske domovine na dobrobit svih njezinih građana. Očekujem da će se budući hrvatski predsjednik zauzimati za napredak zemlje prema Europskoj uniji i NATO-u i jačanju dobrosusjedskih odnosa. Pozivam vas da, temeljem vašeg razumijevanja pozicije hrvatskoga naroda u BiH kojega ste iskazali kao predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uspješnom suradnjom radimo na daljnjem razvoju i jačanju odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te da, ujedinjeni u težnjama čvrstih dobrosusjedskih odnosa i razvijene regije, zajednički radimo na ostvarenju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine“, navodi se u čestitci.

Izrazio je očekivanje i kako će Milanović podupirati ravnopravnost Hrvata u BiH.

„Uvjeren sam kako će vaša državna politika biti predana hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini u cilju zaštite i ostvarenja pune ravnopravnosti i prava konstitutivnog naroda“, stoji u Čovićevoj čestitki Milanoviću.

Podsjetimo, Čović je nakon glasanja u Mostaru rekao kako “priželjkuje kontinuitet jednog razmišljanja predsjednice Republike Hrvatske kada je u pitanju BiH u cjelini, a posebno hrvatski narod u Bosni i Hercegovini”.

“HDZ će osigurati sve što treba da svaki Hrvat može doći u Mostar, Vitez, Livno, Tuzlu, Banja Luku, Sarajevo. Sve što treba, kako bi svaki Hrvat koji želi glasovati, to i uradio. Malo je glasačkih mjesta, vrlo malo konzularnih mjesta, tako, što god treba, to ćemo danas organizirati, HDZ BiH je najozbiljnija politička stranka”, rekao je.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.