Poziv za prijave za sudjelovanje u stručnoj radionici „Medijsko izvješćivanje o znanstvenim temama“

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti poziva sve predstavnike redakcija i medijske radnike na prijavu za sudjelovanje u jednodnevnoj stručnoj radionici: „Medijsko izvješćivanje o znanstvenim temama“, planiranoj za 22.09.2021. godine u Sarajevu.

Stručna radionica je namijenjena predstavnicima bosanskohercegovačkih printanih i elektronskih medija, dok su, kao gosti, predviđeni nastavnici i studenti studija komunikologije i novinarstva. Kao predavači, predviđeni su ugledni profesori i znanstveni radnici s iskustvom iz polja znanstvene komunikacije i medijske popularizacije znanosti.

Cilj radionice: stvoriti veći prostor za znanost u medijima i javnosti Bosne i Hercegovine

Cilj Stručne radionice je približiti medijskim radnicima načine, značaj i različite mogućnosti izvješćivanja o znanosti te predstaviti iskustva iz regije i zemalja EU, a sve u cilju popularizacije znanosti i stvaranja više prostora za izvješćivanje o znanosti u bosanskohercegovačkoj javnosti.

Kao prateći sadržaj Stručne radionice, planiran je javni razgovor sa više istaknutih bosanskohercegovačkih znanstvenika i znanstvenica koji treba biti održan 21.09.2021. godine.

Prvi poziv za prijave za sudjelovanje na stručnoj radionici

Mole se svi predstavnici redakcija i medijski radnici da iskažu interes za sudjelovanje u stručnoj radionici putem prijave na e-mail: [email protected] .

Share.

Comments are closed.