Plenković dolazi u Mostar na otvaranje Biskupijskog centra i primopredaju dužnosti novog mostarskog biskupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hrvatski premijer Andrej Plenković sa izaslanstvom dolazi u posjet Mostaru i to povodom svečanog otvaranja novoizgrađenog Biskupijskog kulturnog centra u Mostaru i predstavljanje knjige biskupa Ratka Perića ‘Pođite i propovijedajte’ kao i primopredaju dužnosti odlazećeg biskupa Ratka Perića novoimenomanom biskupu Petru Paliću.

Inače, novoizgrađeni Biskupijski kulturni centar u Mostaru velikim dijelom je financiran upravo zahvaljujući pomoći Hrvatske.

Također, Plenković će nazočiti i svetoj misi u ponedjeljak, kada će odlazeći biskup Ratko Perić predati dužnost novoimenovanom biskupu Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske dijeceze, biskupu Petru Paliću. Kako Republika doznaje, očekuje se i nazočnost kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije Tome Vukšića, mostarskog muftije Salema ef. Dedovića, episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, kao i brojnih biskupa iz BiH i Hrvatske.

Kako je najavljeno iz ureda za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske, Plenković će sudjelovat na svečanoj svetoj misi u prigodi ustoličenja mons. Petra Palića, mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije, u ponedjeljak, 14. rujna 2020. godine, u 11.00 sati, ispred Katedrale Marije Majke Crkve na Gospinom trgu u Mostaru, najavljeno je iz ureda za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske.

Po dolasku u Mostar, predsjednik Vlade Andrej Plenković susrest će se sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem u 9.30 sati (Središnjica HDZ-a BiH).

Sastat će se i s biskupima mons. Ratkom Perićem i mons. Petrom Palićem, u 10.15 sati, u zgradi Ordinarijata.

Predsjednik Vlade potom će dati izjavu za medije u 10.30 sati.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.