Osnivači i članovi SBB-a u HNŽ-u: Ograđujemo se od mešetara iz Mostara

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Mostru je u subotu održan sastanak osnivača i članova SBB-a, koji su se samoinicijativno okupili da daju podršku predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću za donesenu odluku o isključenju iz stranke samozvanog gradskog odbora SBB-a, odnosno, kako su naglasili “interesne grupe”.

”Ovom prilikom ograđujemo se od rada i djelovanja spomenute grupe koji su radili isključivo u osobnom interesu i izvršili krađu glasova na Lokalnim izborima u Mostaru. Aktivni članovi SBB-a koji nisu podržavali rad samozvane grupe iz cijelog HNŽ-a žele poslati snažnu poruku da nije nanesena šteta ili raskol u redovima stranke, već naprotiv odluka predsjednika je dovela do samoinicijativnog okupljanja i stotina poziva starih članova koji su ostali dosljedni izvornim ciljevima SBB-a”, naveli su iz ove stranke nakon što je SBB-ov vijećnik u Gradskom vijeću Mostara, Anel Kljako izbačen iz te stranke nekon sto je ponovljenim prebrojavljanjem glasova od strane SIP-a utvrđeno da su isti prebrojavani ovom vijećniku. Također, predsjednik SBB-a Fahrudin Rafončić, osudio je ove manipulacije i pozvao SDA da učini isto sa svojim vijećnikom, Salemom Marićem za kojeg se utvrdilo isto. Međutim, zastupnici SBB-a u Skupštini HNŽ-a dali su podršku Kljaki, izašli iz stranke i izjasnili se da će ubuduće nastupati kao neovisni vijećnici.

Sastanak osnivača i članova SBB-a, reakcija je na navedeno.

“Kao član ŽO SBB-a ispred GO Čapljina, jedan od osnivača SBB-a u Hercegovini, ograđujem se od dijela rukovodstva koje bih nazvao mešetarskom skupinom u ŽO HNŽ i dajem potpunu podršku na donesenoj odluci o isključenju pojedinaca koji su nanijeli štetu ugledu SBB-a i koji su prouzročili da jedan stari dio članova i organizatora SBB-a u HNŽ bude na margini događaja u stranci i isključeni iz svih događanja u radu stranke. SBB je i ovom odlukom pokazao da neće tolerirati izborne krađe u svojim redovima i da je logo SBB-a puno jači od isključenih pojedinaca”, rekao je Natko Bitanga, član ŽO SBB HNŽ.

Minela Turkić, predsjednica OO SBB Jablanica rekla je da je SBB u Jablanici jedna od najuređenijih i najzdravijih organizacija SBB-a u HNŽ.

”Nismo bili pod utjecajem grupe iz Mostara i nikada nismo djelovali mimo izvornih ciljeva SBB-a. Uložili smo mnogo truda i rada u OO, tu smo od osnivanja i ostali smo dosljedni pravim ljudskim vrijednostima i proklamovanim ciljevima SBB-a. Kao članica KO aktualna vjećnica OV Jablanica i predsjednica OO Jablanica, sa svim članovima OO Jablanica ostajemo aktivni u SBB-u i na dostojanstven i pošten način boriti ćemo se za bolju budućnost naše države”, kazala je Turkić.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.