Opet odgođen povratak bh. državljana koji su bili na strani ISIL-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo sigurnosti BiH izvršilo je sve pripreme za prijem bh. državljana povratnika iz Sirije, odnosno prve grupe žena i djece, u skladu s ranijim zaključcima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH.

Zbog iznenadnih i nepredviđenih okolnosti u Siriji, povratak ove grupe državljana BiH koji je planiran za sutra, odgođen je do daljnjeg. Ministarstvo sigurnosti BiH u stalnom je kontaktu i nastavlja suradnju s međunarodnim partnerima, kako bi se transport bh. državljana iz Sirije izvršio kada se za to steknu povoljni uvjeti, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

U BiH trebalo je doputovati 24 osobe i to 16 djece i osam žena iz Sirije i Iraka, a koji su bili na području tzv. ISIL-a. Odluku o prihvatu ove 24. osobe donijelo je Predsjedništvo BiH, a državni ministar sigurnosti Dragan Mektić istu je kritizirao tvrdeći da nisu urađene sve sigurnosne mjere te da “Predsjedništvo ugrožava sigurnost BiH”.

Podsjetimo da je ovo drugi put kako se odgađa transport bh državljana koji su se bili na strani terorističke organizacije tzv. ISIL-a – krajem listopada također je odgođen njihov dolazak zbog turske ofanzive na Siriju.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.