Održana prva konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Stolac – Tko su vijećnici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prva, Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Stolac održana je u petak u dvorani Općine – tko su vijećnici. Općinsko vijeće Stolac čine vijećnici, izabrani na mandatno razdoblje od 4 godine i to:

HDZ BIH; Kazimir Raguž, Nikolina Marijanović i Snježana Tunjić,

HDZ 1990; Matea Raič,

HSS; Vinko Bošković,

HSP; Ivica Džakula,

SNSD; Nedeljko Đogo,

HKDU; Bojana Matić,

HSP BIH; Nikola Raguž

Lista za Prenj i Rotimlju; Esad Omanić,

neovisni; Dragan Šimunović, Marko Aleksić, Vidoje Maslać, Timur Haračić, Adnan Frenjo, Ina Eminović i Alis Boloban.

Na početku sjednice, tajnik Općinskog vijeća Stolac,  Zdenko Marić podnio je izvješće o izbornim rezultatima, istaknuvši kako Vijeće broji 17 vijećnika i te da su svi prihvatili mandate. Nakon podnesenog  izvješća stekli su se uvjeti za nastavak rada te su se na dnevnom redu našle točke; Odluka o imenovanju Odbora za izbor i
imenovana, Odluka o izboru Predsjednika Općinskog vijeća, Odluka o izboru Dopredsjednika Općinskog vijeća i Odluka o imenovanju Odbora za statutarna pitanja i propise.

Odbor za imenovanja i izbor čine: Marko Aleksić – predsjednik povjerenstva, Bojana Matić – član, Vinko Bošković – član, Nedeljko Đogo – član i Timur Haračić – član.

Predsjedavajući Općinskog vijeća koji po zakonu dolazi iz reda drugog naroda nije izabran jer su oba predložena kandidata Nedeljko Đogo i Esad Omanić imala isti broj glasova. Zatim je odbor za imenovanja predložio za dopredsjednika dr. Kazimira Raguža i ovaj prijedlog ja usvojen većinom glasova.

U Odboru za statutarna pitanja i propise su; Nikolina Marijanović – predsjednica, Nikola Raguž – član, Daniel Babić – član, Dalibor Ivković – član i Ina Eminović – član.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.