Očekuju nas najhladniji dani ove zime

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Najhladniji dani u nedjelju i ponedjeljak, na planinama će biti i do minus 20. Vedrina neba, vjetar i svježina – tri faktora koja su ključna za intenzitet hladnoće u ovim danima”.

Meteorolog Nedim Sladić je za N1 danas kazao da su pred nama “ledeni dani” i najhladnije razdoblje ove godine. “Pred nama su “ledeni dani”. To su dani u kojima i tijekom najtoplijeg razdoblja temperature ne prelaze nulu. Očekuje se da će biti i još hladnije posebno prema kraju tjedna”, kazao je Sladić.

“Već neke stvari možemo nagovijestiti, nad našim područjem će se tijekom srijede početi spuštati hladnija masa, usljed četvrtka će biti i padalina”.

Kada je riječ o najhladnijim danima, oni će biti: “Najhladniji dani u nedjelju i ponedjeljak, na planinama će biti i do minus 20. Vedrina neba, vjetar i svježina – tri faktora koja su ključna za intenzitet hladnoće u ovim danima”, pojasnio je. Sladić dodaje kako ipak neće biti hladnije razdoblje slično onome 2017.

“Ne bi trebalo biti problema s temperaturama koje bi se spuštale i do minus 20. Ovaj hladni prodor koji očekujemo svakako će donijeti hladnije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka, ali neće biti dosta vedrijih noći kao 2017. godine”, kaže on.

/Republikainfo.com/

 

Share.

Comments are closed.