NIŠTA OD CJEPIVA – RUSKO CJEPIVO SAMO PREKO SRPSKOG DOBAVLJAČA – Medimpex odustao od nabave, banjalučka Krajina preuzima monopol u nabavci ruskog cjepiva Sputnjik V

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tvrtka Medimpex obratila se javnosti pismom preko svog pravnog zastupnika o odustanku od nabave cjepiva za zdravstveni sustav Federacije BiH. U svemu tome ističu odgovornost pojedinih medija koji su “napravili nepotreban pritisak na sve učesnike u ovom procesu. Međutim, to nije i najvažniji razlog zbog kojeg ova tvrtka iz Vogošće odustaje od nabavka cjepiva, konkretno ruskog cjepiva Sputnjik V koje je obećao premijer Vlade FBiH Fadil Novalić i to 350 tisuća doza. Naime, u priopćenju preko svog pravnog zastupnika, bilo je govora i o banjalučkoj tvrtci Krajina Group d.o.o. koja je također podnijela zahtjev za registraciju za nabavku cjepiva Sputnjik V.

Navode da je prilikom sastanka, koji je održan zbog potpisivanja Ugovora, sa Zavodom za javno zdravstvo, došla informacija da je KRAJINA GROUP d.o.o. sa sjedištem u Banja Luci podnijela zahtjev za registraciju predmeta nabave, odnosno Sputnik V te da se o ovom zahtjevu raspravljalo po hitnom postupku zboh posljedica pandemije.

“Informiramo javnost da u slučaju da KRAJINA GROUP d.o.o. dobije dozvolu za lijek, ista dobija zastupništvo za Sputnik V, gdje će svi veleprometnici u BiH morati preko Krajina group pregovarati o kupovini ruskog cjepiva. U konačnici, ono što je bitno zbog ovog ugovora, jest da više nitko neće moći cjepiva uvesti putem interventnog uvoza. Društvo Medimpex d.o.o. i svi učesnici u ovom postupku, i to Vlada FBiH i Zavod zdravstvenog osiguranja FBiH su ispunili u cijelosti svoje obveze i dali sve svoje resurse kako bi se izvršila nabavka prijeko potrebnih cjepiva za potrebe stanovništva FBiH. Društvo Medimpex d.o.o. Sarajevo s velikim žaljenjem izvješćuje javnost da u razumnom roku odustaje od realizacije gore navedenog ugovora. Društvo Medimpex i pored ovoga, će u narednom periodu biti fokusirano i imati za cilj pribaviti cjepivo za potrebe stanovništva”, zaključili su oni.

Pismo je u cijelosti objavio portal Klix.ba i možete ga pročitati OVDJE.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.