Nike tuži njujorški tim dizajnera zbog krađe brenda i ‘sotonskih tenisica’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Američki brend sportske opreme Nike tuži njujoršku tvrtku, odnosno,  dizajnerskog kolektiva MSCHF, koji je modificirao njene tenisice u koje je navodno dodala kap ljudske krvi. Nike tvrdi da je MSCHF neautorizirano koristio njihov zaštitni znak te traži da se prodane tenisice ne pošalju kupcima.

Nike tužio njujoršku tvrtku koja proizvodi tzv. „sotonke tenisice“, koje navodno sadrže kap ljudske krvi, a koje su napravljene u sklopu suradnje s reperom Lilom Nas X-om.

Tenisice su, zapravo, modificirani Nikeov Air Max 97, a sadrže crvenu tintu i ”jednu kap ljudske krvi”, prema web stranici koja opisuje ovu ograničenu seriju sa oznakom 666.

Tenisice su, zapravo, modificirani Nikeov Air Max 97, a sadrže crvenu tintu i „jednu kap ljudske krvi“, prema web stranici koja opisuje ovu ograničenu seriju sa oznakom 666. Na jednoj tenisici piše „MSCHF“, a na drugom „Lil Nas X“.

Nekoliko medija objavilo je da su primjerci razgrabljeni za manje od minute po cijeni od 1.018 dolara po paru. Lil Nas X objavio je da će on lično izabrati kupca 666. para, među osobama koje su na društvenim mrežama dijele njegov tvit.

Nike je u tužbi naveo da je MSCHF Product Studio napravio tenisice „bez Nikeove dozvole i autorizacije“, te da kompanija ni na koji način nije povezana s tim projektom.

„Već postoje dokazi o nezanemarivoj konfuziji koja je nastala, kao i pozivi za bojkot Nikea zbog ovih tenisica, zbog uvjerenja da je Nike autorizirao ili dozvolio njegovu proizvodnju“, kaže se u tužbi.Nike traži da MSCHF odmah zaustavi projekat, te odštetu.

(Izvor: Agencije)

 

Share.

Comments are closed.