NEVJEROJATNO I NEOČEKIVANO Đukanovićeve pristaše odlično pjevaju Škorinu ‘Sude mi’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ispred manastira Srpske pravoslavne crkve u Cetinju jučer je održan prosvjed pod nazivom “Patriotski skup”, a na kojem se okupilo više stotina crnogorskih nacionalista. No, ono što podiže prašinu na društvenim mrežama je odabir pjesme – ‘Sude mi’, Miroslava Škore koja je posebno rasplamsala atmosferu među prosvjednicima.

Iako su organizatori prosvjeda istaknuli da iza prosvjeda nije stajala niti jedna politička stranka već da se radilo o skupu građana koji su iskazali revolt spram rezultata nedavno održanih izbora u Crnoj Gori, mnogima je jasno da se radilo o pristalicama predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ujedno i predsjednika DPS-a koji je izgubio izbore.

Zdravko Krivokapić, čelnik koalicije “Za budućnost Crne Gore”, kazao je da je riječ o “nacionalističkim strukturama i običnim provokatorima budući da su do sada slični ljudi svoje manifeste održavali pred Dvorcem kralja Nikole, a ne pred crkvom”. “Ovo može samo pridonijeti izraženijoj podjeli i rasplamsavanju međunacionalnih napetosti između Srba i Crnogoraca”, izjavio je Krivokapić.

No, razumijući zbivanja u Crnoj Gori, potpuno je nevjerojatan i nerazumljiv izbor Škorine pjesme koju su Đukanovićeve pristaše, svi odreda, znali pjevati.

 

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.