Nema skraćivanja policijskog sata u FBiH

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Vlada Federacije BiH ipak nije prihvatila prijedlog pojedinih županija o skraćivanju trajanja policijskog sata od 23 do 5 sati ujutro. Dakle, sve ostaje kao i do sada – od 21 do 5 ujutro.
Vlada SŽ u ponedjeljak je uputila molbu Vladi FBiH za odobrenje pomjeranja početka organičenja kretanja odnosno policijskog sata s 21:00 na 23:00 sata, uslijed poboljšanja epidemiološke situacije i nastupanja ramazana, kako su naveli.
S tom idejom su se složili i ostali županijski premijeri i ministri s obzirom da prema posljednjim podatcima zdravstvenih institucija epidemiološka situacija na području Federacije BiH se stabilizira, a u posljednjih sedam dana zabilježeno je i smanjenje novih potvrđenih slučajeva za 21 posto. Ipak posljednji prijedlog Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva je bio da do daljnjeg policijski sat ostane od 21 do 5, što je vlada i usvojila. Županijama je ostavljena mogućnost da sami uvode restriktivnije mjere na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini.
Policijski sat od 21 sat do 5 sati je na snazi od 24. ožujka na prostoru FBiH, uslijed trećeg vala korone, a u ranijem razdoblju trajao je od 23 sata do 5 sati.
/Republikainfo.com/
Share.

Comments are closed.