NAPREDAK POVEZUJE I POMIRUJE Okrugli stol „Zajedno na putu prema Bogu. O vjeri, toleranciji i suživotu“

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Zagrebu 28. listopada organizira ekumenski i međureligijski okrugli stol „Zajedno na putu prema Bogu. O vjeri, toleranciji i suživotu“.

Na okruglom stolu će sudjelovati doc. dr. sc. Ksenija Magda iz Centra za protestantsku teologu Matija Vlačič Ilirik Sveučilišta u Zagrebu, gđa Lamija Alili, vjeroučiteljica Islamskog centra u Zagrebu, m.s. Vesna Zovkić, članica redovničke zajednice Isusovih malih sestara, doc. dr. sc. Dragan Radić, đakon Srpske pravoslavne crkvene općine u Zagrebu, Luciano Moše Prelević, glavni rabin u Republici Hrvatskoj i doc. dr. sc. Tomislav Kovač, pročelnik Katedre fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Okrugli stol će moderirati novinarka i urednica Redakcije religijskog programa Hrvatskog radija Blaženka Jančić.

Okrugli stol će se održati u prostorijama Napretkovoga kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1/I, u srijedu 28. listopada u 18 sati. Ulaz je slobodan. Zbog zdravstvene zaštite i ograničenog broja sudionika, obavezna je najava dolaska i nošenje zaštitnih maski za lice.

Share.

Comments are closed.