Nakon Zdravka i Zoran Mamić na hrvatskoje tjeralici

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hrvatska je policija izdala tjeralicu za Zoranom Mamićem nakon što je on i službeno proglašen bjeguncem. Na tjeralici stoje njegovo ime i prezime, datum i mjesto rođenja te državljanstvo (Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine). Njegovi podaci mogli bi uskoro osvanuti i na europskom uhidbenom nalogu. Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora.

Podsjetimo, Zoran Mamić je prošlog mjeseca otišao u BiH, čiji je također državljanin, kao i njegov brat Zdravko. Zatražio je da u BiH izdržava zatvorsku kaznu na koju je osuđen, a ne u Hrvatskoj.

Naime, izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda u ponedjeljak mu je odbilo žalbu na upućivanje u Remetinec pa se Zoran Mamić do ponedjeljka u 24 sata morao javiti u Remetinec kako bi počeo služiti kaznu od 4 godine i osam mjeseci zatvora na koju ga je osudio osječki Županijski sud.

Budući, koliko je poznato, a što je i sam najavio, on neće na odsluženje kazne u Hrvatsku, zagrebački Županijski sud u utorak će policiji izdati nalog za izdavanje međunarodne tjeralice pa će se raspisati europski uhidbeni nalog.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.