Nakon što je Trebinje zatvorilo vrata Čapljini – i Čapljina zatvara vrata Trebinju

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je Krizni stožer Trebinja donio odluku o zabrani opskrbe robom iz općine Čapljina, stiži odgovor i iz Čapljine. Naime, Krizni stožer Grada Čapljine, donosi istu odluku također pravdajući se zabrinutošću zbog pandemije koronavirusom.

Novom zapovijedi Kriznog stožera Grada Čapljine, a kako se ističe, u cilju zaštite svojih žitelja, glasi:

“S obzirom da je grad Trebinje i Krizni stožer grada Trebinje, 05. travnja donio odluku o zabrani uvoza robe iz Čapljine kojom su se opskrbljivali mnoge trgovine i tržnice u Trebinju, Krizni stožer grada Čapljine je donio sljedeće zapovijedi: 1. Zabranjuje se opskrbljivanje prodajnih objekata u gradu Čapljina robom podrijetlom sa prostora grada Trebinja. 2. Zabranjuje se tranzit kamionskim i drugim gospodarskim vozilima gospodarskih subjekata sa prostora grada Trebinja cestovnim prometnicama kroz grad Čapljina.

Kako izgleda, odnos dva grada Trebinja i Čapljine koronavirus je potpuno zaledio.

Podsjetimo, prema odluci Kriznog stožera općine Trebinje, svim gospodarskim subjektima na području toga grada zabranjeno je da prodajne objekte opskrbljuju robom iz općine Čapljina, gdje je potvrđen virus korona, naredba je gradskog Stožera za izvanredne situacije. To je prva takva odluka o zabrani protoka robe između dva bh grada od proglašenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj. Međutim, zabrane nabavke robe iz Banja Luke nema iako je to grad s najvećim žarištem u RS-u.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.