NAKON BAJE Bake i Čova danas kod Plenkija u Banskim dvorima

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se sa zamjenicima predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, danas, 28. rujna 2020. godine, u 19.00 sati, u Banskim dvorima, najavljeno je iz Vlade Republike Hrvatske.

Sastanku će prisustvovati i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je za medije da se večerašnjom posjetom Zagrebu lidera SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića “nastavlja dijalog o budućnosti Bosne i Hercegovine i položaju Hrvata”

“Mi imamo kontinuirani dijalog sa predstavnicima BiH i već duže vremena planiramo susret sa Izetbegovićem. Mislimo da je važno otvarati komunikaciju sa svim narodima u BiH. Izetbegović je vrlo utjecajan u BiH, i osobito kao čelnlik SDA i i dopredsjedavajući Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”, kazao je Plenković.

“Današnjim posjetom nastavljamo dijalog i o budućnosti BiH, položaju Hrvata, određenim zakonskim rješenjima, ravnopravnosti – a tu mislim na Izborni zakon koji ovakav kakav jest dovodi do dezavuiranja duha i slova Daytonskog pariškog mirovnog sporazuma. Pozicija je naša jasna – nije dobro da dolazi do situacija u kojoj Hrvati kao konstituivni narod zbog malobrojnosti dolazi u situaciju da nemaju svoje legitimne predstavnike u najvišim institucijama vlasti u BiH”, poručio je predsjednik Vlade Hrvatske.

Na pitanje novinara je li susret s liderima SDA i HDZ nastavak susreta koji je nedavno imao sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Plenković je ponovio kako razgovaraju sa svim predstavnicima u BiH.

“To je nama bliska susjedna, prijateljska zemlja i ako postoji tema oko koje smo svi zainteresirani da se ostvari napredak, onda je to BiH”, istakao je Plenković.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.