‘Mostarsko ljeto 2020’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kulturna manifestacija „Mostarsko ljeto 2020“ večeras će biti svečano otvorena na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar sa početkom u 21 sat.

U uvodnom, glazbenom dijelu programa nastupit će Jasenko Krpo i Azer Sandžaktar Bijedić, nakon čega će biti upriličeno službeno otvaranje manifestacije. „Mostarsko ljeto 2020“ otvorit će ministar obrazovanja, kulture, nauke i sporta HNŽ dr. sc. Rašid Hadžović, koji je ujedno i generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije.

Nakon službenog otvaranja bit će upriličena izvedba jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih predstava u Bosni i Hercegovini „Ay Carmela“. Predstava je nastala 1999. godine po dramskom tekstu Josea Sanchisa Sinisterra, u režiji Roberta Raponje i produkciji Sarajevskog Ratnog teatra SARTR. U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).

Organizatori “Mostarskog ljeta” su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka Mostar, a manifestacija će trajati od 17. srpnja do 28. kolovoza.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Minstarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, a sponzori su Grad Mostar i BH Telecom.

Sadržaje „Mostarskog ljeta“ možete pratiti putem web stranice: mostarskoljeto.ba ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Share.

Comments are closed.