Mladi u Mostaru sudjelovali na prvoj Graffiti radionici

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U organizaciji Street Arts Festivala i OKC Abrašević završena je prva graffiti radionica pod nazivom “Process” u Mostaru, koju su vodili STF Crew, začetnici Sarajevske i BiH graffiti scene.

U produkciji Street Arts Festivala Mostar održana je prva graffiti radionica u Mostaru u okviru koncepta “The Future of Public Spaces” koji osnažuje street art scenu i uključuje mlade u razvoj urbane kulture. Radionicu “Proces”  vodio je Save the Future Crew iz Sarajeva – jedni od začetnika sarajevske BiH graffiti scene.

Na trodnevnom edukativnom i kreativnom druženju sudjelovali su mladi od 15 do 25 godina, koji su uz inspirativne mentore učili o početcima i postojećim pravilima graffiti kulture te uz praktični rad uvježbavali nove vještine koristeći sprejeve i stvarajući zajednički graffit s porukom “Save the Future.”

“Ono što je mene fasciniralo je da svi učesnici imaju toliki elan i želju za učenjem, da pokušaju i ne plaše se pogrešaka. Mislim da će dio njih izrasti, ako ne u graffiti crtače, sigurno će biti ljudi kojima je ova (ulična) kultura bliža.” kazao je Paatuu, jedan od STF Crew mentora.

Pored konkretnih vještina koje su učesnici/e stekli tijekom ova tri dana radionice, sklopili su i nova prijateljstva te mogućnost za nastavak suradnje i osobnog razvoja u nadolazećim aktivnostima Street Arts Festivala Mostar i OKC Abrašević.

“Nakon godinu dana online sati, zaista mi puno znači naučiti nešto “uživo” i imam puno poštovanja prema menotrima koji nisu imali iste mogućnosti kao i mi danas a, bez obzira na to, nisu se prestali baviti graffitiranjem” rekla je učesnica Arija.

Osim želje da se mladima približi urbana kultura, misija “The Future of Public Spaces” programa je potaknti na promišljanje o budućnosti i zajedničkim javnim prostorima. Programi se nastavljaju i sljecećeg mjeseca kroz edukacije i umjetničke rezidencija koje su ujedno uvertira u nadolazeći 10. Street Arts Festival Mostar.

Aktivnost je realizirana uz podršku programa “Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative” (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.