Milanović ne popušta: ‘Hrvatska ima način da se izbori za ono što njenom narodu u BiH pripada. Dosta je bilo džeparenja‘

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Meni je drago da je gospodin Izetbegović otišao kod premijera, kao što mi je bilo drago što je to učinio i Milorad Dodik‘, kazao je hrvatski predsjednik Zoran Milanovič.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak je bio u Gatu u zaleđu Omiša, gdje se obilježavao masakr koji su prije 78 godina počinile snage talijanske vojske i četnika popa Momčila Đujića, kada su pobili 96 osoba, javlja Jutarnji list.

Milanović je održao kratki govor o tom strašnom događaju, a potom je dao izjavu za medije. Prvo je komentirao poruku čelnika bošnjačke stranke SDA Bakira Izetbegovića koji je kazao da je odbio poziv predsjednika da dođe u Hrvatsku.

– Gospodin Izetbegović je nekonzistentan jer je otišao kod hrvatskog premijera. Meni je drago da je gospodin Izetbegović otišao kod premijera, kao što mi je bilo drago što je to učinio i Milorad Dodik. Hrvatska ima načina da se na miran i uporan, ako hoćete i bezobrazan način izbori za ono što njenom narodu u BiH pripada. Dosta je bilo džeparenja – izjavio je Milanović.

– Zemlja stagnira i kad mi netko kaže da će BiH ući u NATO – imam problem da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena. U ovakvoj situaciji stavljaš na leđa saveznika za kojeg moraš odgovarati, a on obaveze nije u stanju izvršiti. I osobno mi se čini da gospodin Izetbegović više gleda prema Ankari. Ali i Ankara je u NATO-u, barem još uvijek – dodao je predsjednik Republike.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.