MEĐUNARODNI INCIDENT ‘Zvezdaš’ zapišavao po spomeniku Ludvigu Pavloviću

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fotografija za sada nepoznatog muškarca kako urinira na spomen ploču hrvatskom domoljubu Ludvigu Pavloviću u mjestu Vinjani kod Posušja, a koji je sebi dao nickname ‘Ahil’,  podigla je veliku buru komentara na društvenim mrežama.

Fotografiju neki nazivaju i međunarodnim incidentom jer mlađi muškarac nosi kratke hlače sa oznakama nogometnog kluba ‘Crvena zvezda’, a po njegovom twitter profilu dade se zaključiti i o njegovim velikosrpskim, nacionalističkim istupima. Međutim, tko je čovjek koji se hvali jer je “zapišao” spomenik Pavloviću još uvijek se ne zna, a nije poznato hoće li odgovarati za svoj vandalski čin, no ono što je vidljivo je nevjerojatna potraga za njegovim identitetom od strane hrvatskih  branitelja.

Uriniranje po spomen obilježju Ludviga Pavlovića možda se može objasniti činjenicom da je Pavlović tijekom robijanja u zatvoru u Sremskoj Mitrovici teško pretukao Željka Ražnjatovića Arkana, ratnog zločinca koji je i inače idol navijača beogradske Crvene zvezde – Delija.

Brojne su pohvale od istomišljenika, ali i oštre kritike ovog vandalskog čina navijača Crvene zvezde koji, kako izgleda, svoje nacionalističke  ideje i stavove promovira „zapišavanjem“ i ostalih „destinacija“.

“Zapišavanje groba Ante Pavelića u ime Balše Božovića, Dubravke Stojanović i drugih komunista kome smeta heroj Blagoje Jovović”, stoji u njegovoj objavi na twitteru u kojoj jasno daje do znanja da je za njega nedvojbeni heroj navedeni Blagoje Jovović, crnogorski četnik koji je kao pripadnik srpske emigracije u Argentini 1957. godine pucao u Antu Pavelića, a ustaški poglavnik je umro od posljedica atentata dvije godine kasnije u Madridu.

Od udruga proisteklih iz Domovinskog rata čeka se očitovanje, a donosimo i neke twitter komentare na ovu fotografiju:

“Da sam tamo ne bih to radila već bih razlupala macolom. Njima ne treba da se zna ni grob”, jedan je komentar na koji je “pišonja” odgovorio: “Podržavam ovo rješenje, mada je možda bolje da se zna gdje im je grob da možemo ići zapišavati”.

“Debili, mi nismo ni ustaše, ni mudžahedini, ni šiptari da ne poštujemo tuđe svetinje i to je ono što nas diže iznad svih njih, između ostalog. Ovo kao da si dao opet zeleno svetlo da nas pljuju, ruše groblja itd. Ništa postigao dobro ni korisno nisi, majmune”, jedan je vrlo kritičan komentar na objavu “pišonje Ahila”. Dok drugi komentira da je “pišanje po bilo čijem grobu bolesno”.

No, jedan od zanimljivijih komentara možda je i ovaj: “Kako ovi sa najvećim stomacima i podbradcima uvek ispravljaju krive Drine? Nikad nešto lepo, mlado, zgodno, mesnato.. Uvek ovako zadriglo, pijano, a oznojaž na maksimumu”.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.