Mamići žele graditi solarne elektrane u Hercegovini

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tvrtka Plavo sunce d.o.o. gdje je jedan od osnivača sin Zdravka Mamića, Mario Mamič, planira izgradnju više solarnih elektrana na području Hercegovine, doznaje  Hercegovina.info.

Kako piše ovaj portal,  za sada je Plavo sunce d.o.o. zahtjeve podnosilo za područje Čitluka i Čapljine, no s obzirom da je Zdravko Mamić nedavno imao sastanak s bivšim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i ekipom u podrumu mostarskog restorana Pablos, izvjesno je da se Mamić raspituje i za lokacije oko Mostara, i to već duže vrijeme, piše Hercegovina.info.

Predmet zanimanja je Polog kod Mostara. Načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara, Marina Deronjić, potvrdila je da ju je predstavnik tvrtke Plavo sunce kontaktirao telefonski.

U JP Elektroprivreda HZ HB potvrdili su za Hercegovina.info da je spomenuta tvrtka već podnosila zahtjeve u dva hercegovačka grada. “Tvrtka Plavo sunce d.o.o. podnijela je sedam zahtjeva za ishođenje prethodne elektroenergetske suglasnosti za izgradnju solarnih elektrana instalirane snage po 999 kW električne energije na području naše Poslovnice Čitluk, te tri zahtjeva od koji dva po 999 kW i jedan 800 kW instalirane snage električne energije na području naše Poslovnice Čapljina”, kazala je glasnogovornica EP HZ HB Marija Buntić za Hercegovina.info. Ističe da su svi zahtjevi predani sukladnon propisanim procedurama, a trenutno su u fazi izrade elaborata optimalnih tehničkih rješenja za priključak, nakon čega će se utvrditi uvjeti i mogućnosti priključenja, sukladno zakonu i podzakonskim aktima koji propisuju navedenu materiju, piše Hercegovina.info.

Inače, prema vlasničkoj strukturi poduzeća Plavo sunce d.o.o., registriranom na adresi Gospodarska zona Tromeđa II, broj 3, a koje je osnovano 1. prosinca 2020. godine, s istim udjelima od 250,00 KM su Mirjana Gargo, Ivanka Ostojić, Marinko Barbarić i Mario Mamić.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.