Lauca pitali jesu li dosta dvije doze cijepljenja za kraj pandemije. On odgovorio da se to ‘ne poklapa s prodajnim planovima Pfizera’. Rekao je da se šalio, ali ima mjesta razmišljanju…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Član Znanstvena savjeta vlade RH Gordan Lauc objavio je status u kojem je govorio o necijepljenoj populaciji starijoj od 80 godina te njihovim smrtnim slučajevima. Status je mnoge iznenadio, a sam Lauc rekao je kako se radilo o šali i sarkazmu.

Naime, a kako piše Index.hr, jedan njegov pratitelj pitao ga je što treba učiniti da pandemija stane te hoće li biti dovoljno to što je dva puta cijepljen.

“Neće. Realizacija prodajnih planova Pfizera zahtijeva da se cijepite svakih 6 mjeseci (tj. za sada 6, možda uskoro smanje na svaka 3 mjeseca), a morate cijepiti i djecu. Uskoro će izaći i turbo buster doza, koja će biti nešto skuplja, ali će sigurno biti puno bolja”, napisao je Lauc u odgovoru.

Lauc kaže da se šalio

Gordanu Laucu novinari Indexa poslali su upit za pojašnjenje ovog komentara, a on je kratko odgovorio da se radi o šali i sarkazmu.

“Vozim. Ono je bila šala i sarkazam”, kratko je napisao Lauc.

Iz komentara se nije moglo ustanoviti da se radi o šali. Dapače, pratitelji su ispod ostavljali prilično ozbiljne komentare te smo zbog toga pitali Lauca za tumačenje navedenog komentara.

Jedan dio članova Znanstvenog savjeta za covid-19,  uputio je hrvatskoj vladi otvoreno pismo u kojem se ograđuju od brojnih izjava Gordana Lauca, koji je i sam član tog tijela.

Otvoreno pismo potpisalo je petero od 12 članova Savjeta – Andreja Ambriović Ristov, Branko Kolarić, Igor Rudan, Nenad Ban i Petra Klepac.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.