Krizni stožer predložio pomjeranje ograničenja kretanja od 22 do 5 sati

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Epidemiološka situacija u Federaciji BiH je povoljnija u odnosu na prethodni tjedna, zaključeno je na današnjoj sjednici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva te je predloženo pomjeranje ograničenja kretanja od 22 do 5 sati. Vlada će o ovome odlučivati u četvrtak te se očekuje da će tada biti i donesena ublažena mjera.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, sedmodnevna incidenca na nivou Federacije iznosi 75 slučajeva/100.000 stanovnika. Iako je evidentiran pad broja oboljelih, najviša incidenca zabilježena je u Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10.

Predložen je nastavak postupnog ublažavanja mjera, što se odnosi na pomjeranje ograničenja kretanja, od 22:00 do 05:00 sati sljedećeg dana, te dozvoljeno okupljanje do 30 osoba na skupovima na otvorenom.

Predložena je i naredba da se centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju, kako bi se zaštitilo mentalno zdravlje stanovništva. Nove mjere predložene su na period od 14 dana, te će biti dostavljene Vladi Federacije BiH na usvajanje, priopćeno je iz.Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.