Komšić nazvao Čovića “simbolom kriminala”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić komentirao je, kako je priopćeno iz njegovog kabineta, “napade koji dolaze od HDZ-a i dijela političkih struktura u Sarajevu, koje nastoje nastale probleme u SDA fakturirati DF-u”.

Odgovarajući na navode Dragana Čovića,  uz opasku da se “temelje na ponavljanim lažima”, Komšić je poručio: “Čović je simbol kriminala i gospodar laži. Uništio je Aluminij i rastjerao radnike, lažući da će riješiti probleme koje je napravio. Šta on ima pričati o kriminalu”.

Komšić se dotaknuo i odjeka aktualne afere ‘Asim’ koja je izazvala zgražanje javnosti zbog očitih primjera trgovine utjecajem. Komšić kaže da je “na sceni sinkronizirana medijsko – politička kampanja koja ima za cilj probleme unutar SDA na silu i medijskom kampanjom, fakturirati DF-u”.

On ističe da je “iskrivljena njegova izjava o pokušajima kupovine zastupnika DF-a od drugih političkih opcija, što se događa, pa prave nemoguću paralelu sa slučajem o kojem se sada govori u javnosti”.

“Kada se nama u DF-u nuđenjem novca otimalo i pokušavalo oteti zastupnike i vijećnike, pojedini mediji su nažalost iz najblaže rečeno neznanja, pomagali u tome, pričama o raspadu DF-a, naročito pred zadnje izbore. Potpuni je cinizam usporediti pokušaje kupovine zastupnika DF-a koje su radile druge opcije, što se tada čak i slavilo, i usporediti s ovim što se sada događa. Time se nas u DF-u i mene osobno silom želi uvući u blato u kojem nikada nismo ni bili niti ćemo biti. Međutim, od tih pokušaja na kraju neće biti ništa, ma koliko pojedinci pa i neke političke organizacije spinovale i u tome se trudile”, zaključio je Komšić.

Naime, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović komentirajući afer ‘Asim’ rekao je da je “o je posao za SDA i institucije. ”Tamo gdje je kriminal, tu je prekršajni zakon. Ako nisu riješili to kada su birana dva bošnjačka člana Predsjedništva, nadam se da će sada”.

“Ako nisu riješili to kada su birana dva bošnjačka člana Predsjedništva, nadam se da će sada”, komentirao je Dragan Čović događanja u svezi s “aferom Asim”, rekao je Čović.

Upitan da komentira “aferu Asim” o kupovini glasova, uz dodatak da je član Predsjedništva Željko Komšić kazao da je “čuo i za mnoge gore stvari”, Čović je kazao: “Taj bošnjački član Predsjedništva je izabran na isti način od istih ljudi, to je posao za SDA i institucije. Tamo gdje je kriminal, tu je prekršajni zakon. Ako nisu riješili to kada su birana dva bošnjačka člana Predsjedništva, nadam se da će sada”.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.